Slovenija
11250 ogledov

Okužba v slovenski vladi? Kacin odgovarja

nova vlada RS Saša Despot
Po zagotovilih uradnega vladnega govorca delo slovenske vlade poteka nemoteno.

Direktor Zavoda RS za blagovne rezerve Anton Zakrajšek, ki ima potrjeno okužbo s koronavirusom in je trenutno v samoizolaciji, je bil v preteklih dneh v stiku z nekaterimi vladnimi predstavniki, med drugim tudi z gospodarskim oziroma obrambnim ministrom Zdravkom Počivalškom in Matejem Toninom.

Vladni govorec Jelko Kacin je na dopoldanski tiskovni konferenci potrdil, da imajo za zdaj potrjene tri okužbe v Zavodu za blagovne rezerve Republike Slovenije, med njimi je tudi direktor Zakrajšek.

Jelko Kacin | Avtor: Žurnal24 Žurnal24
"Stanje podrobno spremljamo. V tem trenutku imamo tri okužbe v blagovnih rezervah. Delo poteka nemoteno naprej. Tudi okuženi delajo, vendar od doma," je povedal Kacin in zavrnil namigovanja, da se je okužba razširila tudi med predstavniki vlade.

"Nihče v vladi republike Slovenije ni okužen. Vlada dela nemoteno. Trenutno se ne ukvarjamo z nepotrebnim vznemirjanjem državljanov. Kadarkoli se kjerkoli pojavi pozitiven rezultat, se človeka napoti v ustrezno območje. Vlada ni ogrožena in bo tako delovala tudi v prihodnje," je poudaril.

Dodal je, da vlada dosledno upošteva vsa navodila, sestanki potekajo v večjih sejnih sobah, razdalja med ministri ni drugimi delavci je skladna z določili, po potrebi pa se poslužujejo tudi uporabe zaščitnih mask.

"Zaščitni ukrepi in samodisciplina so najboljša pot, da ne okužimo sebe ali drugih. S tem se moramo navaditi živeti. Nobene drame ni, gospod Zakrajšek se dobro počuti in dela od doma," je sklenil Kacin.

Komentarjev 3
  • janez00 18:41 28.marec 2020.

    Čim prej naj jih obišče virus vlada pokvarjena.Da bodo zaprli gobček !!!!

  • sam50 17:05 28.marec 2020.

    Da se ne bo slučajno tudi v vladi ponovilo Velenje.....

  • crosalad 15:07 28.marec 2020.

    www.MooXi.net - spletna stran za zmenke za odrasle, ki želijo najti partnerja za seks

Sorodne novice