Šport > Nogomet
11096 ogledov

Pretresljiva izpoved trenerja: "Ostanite doma!"

Reševalni pas/Twitter
Italijanski kondicijski trener opozarja ljudi, naj ne nasedajo informacijam, da je koronavirus nevaren samo starejšim in bolnim.

Italija ima najstarejše prebivalstvo v Evropi, ker je eden izmed ključnih dejavnikov, ki so pripomogli k izredno visoki smrtnosti zaradi novega koronavirusa.

COVID-19 je pri naših zahodnih sosedih doslej zahteval že skoraj 10.000 življenj.

Na udaru so predvsem starejši s predhodnimmi zdravstvenimi težavami, vrstijo pa se pričevanja obolelih, ki opozarjajo, da tudi mladi ne bi smeli podcenjevati resnosti trenutnega stanja.

Fausto Russo je 38-letni strokovnjak za fizično pripravljenost pri italijanskem nižjeligašu Atleticu Termeu Fiuggiju. Zadnja dva tedna leži v bolnišnici na obronkih Rima, ker so pri njem odkrili okužbo s COVID-19.

Čeprav je v zelo dobri fizični pripravljenosti, je bil njegov dosedanji boj z zahrbtno boleznijo vse prej kot enostaven.

"Vodim center za fitnes. Treniram nogometno ekipo in sem fizioterapevt. Nikoli nisem kadil, vročino sem imel nazadnje pred desetimi leti. Kar naenkrat sem se znašel na bolniški postelji. Nisem mogel dihati," je svojo izkušnjo opisal Russo.

 | Avtor: Reševalni pas/Twitter Reševalni pas/Twitter

"Težko je opisati. Čas je obstal. Vse me je bolelo. Nisem mogel poiskati pravega položaja za spanje. Bilo je zelo intenzivno, tega ne bom nikoli pozabil," je dodal.

Prvi teden je dihal s pomočjo respiratorja, šesti dan po sprejemu v bolnišnico pa z masko za kisik. V naslednjih dneh se je njegovo stanje začeo izboljševati.

"Virus napade pljuča. Agresivna pljučnica je uničujoča. Če bi bil starejši ali bolan, bi bil že mrtev. Občutek je, kot bi ti glavo tiščali pod vodo," je povedal Italijan, ki ne ve, kje in kdaj se je okužil. "Virus je zahrbten. Širijo ga ljudje, ki nimajo simptomov," je povedal.

Izrazil je hvaležnost zdravniškemu osebju, a poudaril, da je njihova prisotnost omejena. "Večino časa si sam. Družina ne more biti ob tebi. Ure in ure čakanja. To me je spremenilo. Zdaj razumem pomen stvari, ki so se mi nekoč zdele nepomembne. Nisem več v življenski nevarnost, vsem vam pa polagam na srce, da ostanite doma," je zaključil 38-letnik.

Komentarjev 3
  • rahisca 20:04 28.marec 2020.

    www.MooXi.net - spletna stran za zmenke za odrasle, ki želijo najti partnerja za seks

  • crosalad 15:08 28.marec 2020.

    www.MooXi.net - spletna stran za zmenke za odrasle, ki želijo najti partnerja za seks

  • jakec1575 13:11 28.marec 2020.

    Lahko da je bolj agresivna mutacija, bi pa rekel, da ima verliko vlogo onesnazen zrak. Milano, Rim. to samo govori o tem kako skodljivi so PM10,PM5 in PM2,5 delci. imas pljuca kot kornicni kadilec. in potem zbolevajo tudi natrenirani. + ...prikaži več dokazano prevec treninga oslabi imunski sistem. trenirati moras ravno prav. rekreacijsko. na sveze zraku.

Sorodne novice