Svet
18267 ogledov

Trdosrčni Gordon Ramsey odpustil 500 ljudi, nato promoviral svojo oddajo

Gordon Ramsey Profimedia
Znani britanski kuhar in zvezdnik resničnostnih šovov se je znašel pod plazom hudih kritik.

Gostinstvo je zaradi epidemije COVID-19 hudo prizadeto in številni po vsej Evropi so že izgubili službe. V nekaterih primerih podjetja enostavno ne morejo preživeti brez drastičnih ukrepov, številni obrati pa so že dokončno zaprli vrata.

Če nekateri nimajo izbire, jo drugi vendarle imajo. Med njimi je gotovo bogati Gordon Ramsey, tudi slovenskemu občinstvu znani kuhar iz različnih resničnostnih šovov.

Škot, ki je zaslovel s tem, da neškodljivo kuhanje večerje jemlje z nerazumljivo resnostjo vojaškega častnika sredi krvave bitke, je kot televizijski zvezdnik sila obogatel in odprl veliko luksuznih restavracij.

koronavirus COVID-19 športna dvorana Koronavirus Svet "Izolacija ne bo dovolj"

V luči trenutne epidemije se Ramsey ni odločil za zaščito zaposlenih v njegovih podjetjih, ampak jih je kratko malo odpustil brez vsakršnih zagotovil. Zaprl je 12 londonskih restavracij in brez dohodka pustil okrog 500 ljudi.

Gordon Ramsey | Avtor: Profimedia Profimedia

Sprva je sicer objavil, da bodo lokali zaprti le začasno in da upa, da bodo kmalu spet vsi na delu. A nekaj dni kasneje so zaposleni v omenjenih restavracijah izvedeli, da so bile njihove pogodbe enostavno prekinjene, brez upanja na nadaljnje delo v bližnji ali daljni prihodnosti.

"Težko je gledati, kako te podjetje, za katerega si trdo delal, odvrže, kot da si kos dreka," je na družbenem omrežju zapisala ena od vodij kuhinje v Ramseyevih obratih - Anac Torpuc. "Upam, da dobro spiš v času, ko je zaradi tebe brez dela ostalo toliko ljudi," je še zapisala.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Such a shame to see how the company that you worked for and gave everything you had for 2 years throw you away like you are nothing but a little piece of shit, specially in difficult times like this even though thay have absolutely nothing to lose by keeping you. And I'm not taking about one person here, over 500 people lost their jobs yesterday so all I can say is thank you @gordongram @gordonramsayrestaurants I hope you sleep well at night knowing that so many people doesn't have a job in this difficult time because of you Shame on #GordonRamsay #fired all employers in #london #londoncity #uk #UnitedKingdom They can't apply for support!!! @london.foodguide @london @london4all @londonsbest @londonist_com @timeoutlondon #instafood #londonfood #londonfoodie #londonfoodies #londonfoodguide #coviduk19 #covidー19 #timeoutlondon @gordongram @gordonramsayrestaurants @gordonramsaystreetpizza @thenarrowgordonramsay @gordonramsayplanefood @restaurantgordonramsay @gordonramsaybarandgrill @gordongramfan @gordonramsayfan @gordon_ramsay_fans @gordon.ramsay.fan.account please! Share!

A post shared by Anca Cosmina Toropu (@ancatoropu) on

53-letnega Ramseya se očitno vse skupaj ni dotaknilo. Le nekaj urah potem, ko je otoška javnost izvedela za njegovo potezo, je na svojih družbenih omrežjih promoviral svojo YouTube serijo Scrambled.

Slavni kuhar je na različnih platformah hitro postal tarča razjarjenih uporabnikov interneta, ki so mu očitali skopuštvo in popolno neobčutljivost za potrebe soljudi.

Komentarjev 10
  • Janez_53 14:07 28.marec 2020.

    Ljudje z veliko denarja, ampak brez morale.

  • Avatar Rebecca Pika
    rebecca20 08:04 28.marec 2020.

    Takih kot je on se nič ne dotakne,razen kazen božja

  • maresem 17:43 27.marec 2020.

    Tega zmazka sploh ne spremljam.

Sorodne novice