Slovenija
24650 ogledov

Drama v Velenju, potnica iz Madrida naj bi se izognila karanteni

koronavirus COVID-19 konvoj srbski državljani Profimedia
V velenjski hotel Paka naj bi vstopila ženska, ki je skupaj s potniki pripotovala iz Madrida, a se je na nepojasnjen način uspela odcepiti od skupine.

V velenjski hotel Paka naj bi prišla mlada ženska, ki naj bi bila po prihodu iz Madrida v stiku s svojci, kasneje pa se je želela namestiti v hotel, kjer obvezno karanteno prestajajo ostali prišleki iz močno ogrožene Španije. Radio Slovenija je poročal, da je v hotel ponoči prišla mlajša ženska in pojasnjevala, da se je po prihodu na letališče Brnik izgubila in ločila od preostale skupine. Nato naj bi šla domov v Dobrno, od kjer naj bi tudi prišla v hotel. 

Za Radio Slovenija je podžupan Velenja Peter Dermol povedal, da je bila civilna zaščita obveščena in so žensko namestili v karanteno. Kasneje pa naj bi priznala, da ni čisto tako, kot je sprva povedala. Njeno zgodbo tako še dodatno preverjajo. 

Jelko Kacin, Jernej Vrtovec Opozoril Ljubljančane Slovenija Toliko ljudi potrebuje bolnišnično oskrbo

Vladnega govorica Jelka Kacina je na dopoldanski tiskovni konferenci z informacijo soočila novinarka nacionalne televizije Duška Lah"Zgodba, o kateri govorite, je zame novost. Ne vem, ali to drži oziroma kdo je ta oseba. Staršem nekaterih mladoletnih potnikov smo ponudili, da se lahko pridružijo, ker so trdili, da lahko za njih bolje poskrbijo doma, vendar ne vem, kakšna je trenutna odločitev glede tega. Zgodbe ne poznam, zato je ne morem komentirati, vsekakor pa jo bomo preverili," je povedal Kacin.

Dotaknil se je tudi navedb, da nekateri začasni prebivalci velenjskega hotela kršijo pravila karantene. Tudi o tem ni vedel povedati veliko, je pa zagotovil, da je za varnost poskrbljeno. Se je pa na trditve odzvala velenjska občina. "V Mestni občini Velenje zagotavljamo, da odkar smo prevzeli varovanje in oskrbo oseb v Hotelu Paka, to je od včeraj od 12. ure dalje, ni nihče zapustil Hotela Paka. Po družbenih omrežjih so zaokrožile fotografije, ki namigujejo, da se osebe, ki so nameščene v karanteni v Hotelu Paka, sprehajajo po mestu. Odkar je varovanje in oskrbo oseb v Hotelu Paka prevzela Civilna zaščita Mestne občine Velenje, ni nihče od oseb, ki so prišle iz Španije, odšel iz hotela. Po zagotovilih Policijske postaje Velenje je fotografija, ki kroži po družbenih omrežjih in ki jo pripenjamo, nastala med postopkom obravnave običajnih oseb in nikakor ne oseb, ki so nameščene v Hotelu Paka," so sporočili.

Med novimi okuženimi sta tudi dva izmed 42 ljudi, ki so jih v petek po prihodu iz Španije nastanili v hotelu Paka v Velenju.

goran dragić Gogi reagiral Šport Slovenski novinar napadel napačnega Dragića

Kazen za kršitev karantene do 420 evrov

"Gre za popolno karanteno. Osebe se ne bi smele oddaljevati iz objekta. To so zelo jasno povedali tudi ljudje, ki bivajo v karanteni. Nastanjeni so v sobah, hrano dobivajo pred vrata. Prostorov ne zapuščajo. Ne vem, ali je prišlo do kršitev. Na prizorišču so navzoči policisti, lokalne oblasti in civilna zaščita, ki spremljajo dogajanje. Če bo prišlo do kršitev, bodo ukrepali. Kazen za kršitev karantene je do 420 evrov," je vse bodoče kršitelje še opomnil Kacin.

letalo vkrcanje Reševanje Slovencev Slovenija Reševanje Slovencev: Gre za največji humanitarni podvig

Komentarjev 16
 • fasader56 10:41 29.marec 2020.

  In kaj storiti z takšno butaro? Navodil se ne bo držala,njeno dejanje pa je zrelo za v psihiatrično v Polju...........tja spada............

 • ode 08:28 29.marec 2020.

  Kateri bedak se je spomnil, da smo iz celega sveta začeli uvažati okužene z virusom. Seveda vse države potnike za izvoz v Slovenijo opremijo z negativnimi rezultati testov. Za to bo moral nekdo enkrat odgovarjati, ker "narod naš dokaze hrani"

 • Avatar MS
  MS 17:53 28.marec 2020.

  Kazen za izogib 14 dnevne karantene bi morala biti zaporna kazen vsaj 140 dni! In še denarna kazen 1400 evrov! Enaka kazen naj bi veljala tudi za tiste ki ne upoštevajo prepoved druženja! Le na tak način bi prispevaki k ...prikaži večk preprečitvi širjenja virusa in spametovanju potencijalnih trosilcev virusa!