Slovenija
1579 ogledov

Reševanje Slovencev: Gre za največji humanitarni podvig

letalo vkrcanje Profimedia
Vračanje Slovencev v domovino se nadaljuje.

V tujini je še vedno veliko slovenskih državljanov, za katere se slovenske oblasti trudijo, da jih spravijo nazaj v Slovenijo. Jelko Kacin, govorec vlade RS govori celo o največjem "humanitarnem podgvigu."

kovček zemljevid letalo potovanje turizem dopust Slovenija Šter: Slovencev, ki so še v tujini, ne zmanjka

Slovenske oblasti za danes iz Madrida načrtujejo letalski prevoz za novo skupino Slovencev, ki so obtičali v tujini. Zaenkrat še nimajo potrditve, da bo polet mogoč, saj se o njem še dogovarjajo s prevoznikom in letalskimi oblastmi, je povedal uradni govorec vlade Jelko Kacin. Sta pa na poti iz Skopja in Prištine že letali s po petimi Slovenci.

Jelko Kacin, Jernej Vrtovec | Avtor: slika zaslona slika zaslona

Letalo Izredni let Šport Med iz Španije vračajočimi se Slovenci tudi košarkarski zvezdnik

Izmenjava državljanov

Po besedah Kacina gre pri načrtovanem poletu iz Madrida za največji "humanitarni podvig", ki vključuje tudi državljane Španije, Avstrije, Madžarske in Hrvaške.

letališče prtljaga Slovenija V tujini še 650 Slovencev

Po načrtu naj bi letalo poletelo iz Zagreba in v Madrid odpeljalo veliko število španskih potnikov, nato pa se vrnilo s slovenskimi ter madžarskimi, avstrijskimi in hrvaškimi potniki. "Vsi tujci bodo takoj po pristanku odpeljani v svoje države, za našo skupino pa je pripravljena karantena na novi lokaciji," je dejal Kacin. Potrditve, da bo polet mogoče, po njegovih besedah ta trenutek še nimajo. S prevoznikom in letalskimi oblastmi se namreč še dogovarjajo, da bi bil polet čim bolj učinkovit in varen.

Piloti v zaščitni opremi Slovenija Šter o sedmih Slovencih: Prav trudili se z njimi ne bomo

Danes po besedah Kacina potekata še dve evakuaciji slovenskih državljanov iz tujine. Čez eno uro naj bi na letališču Jožeta Pučnika tako pristali letali iz Skopja in Prištine, na katerih naj bi bilo po pet Slovencev. "Letala prihajajo po svoje državljane in pripeljejo naše," je dejal Kacin in dodal, da bo za pripeljane Slovence odrejena karantena.

Komentarjev 2
  • rahisca 20:05 28.marec 2020.

    www.MooXi.net - spletna stran za zmenke za odrasle, ki želijo najti partnerja za seks

  • crosalad 15:09 28.marec 2020.

    www.MooXi.net - spletna stran za zmenke za odrasle, ki želijo najti partnerja za seks