Slovenija
1966 ogledov

Šter: Slovencev, ki so še v tujini, ne zmanjka

kovček zemljevid letalo potovanje turizem dopust
Zunanje ministrstvo aktivno pomaga Slovencem, ki se vračajo v domovino. Danes zvečer gredo po večjo skupino Slovencev v Varšavo.

"Tekom noči se je vrnila skupina 10 Slovencev s Filipinov, ki smo jih iz Prage, kamor so prišli s češkim letalom, pripeljal naš vojaški avion," je za TV Slovenija povedal Andrej Šter, vodja konzularne službe na ministrstvu za zunanje zadeve. 

Zvečer se bo iz Varšave v domovino vrnila skupina 50 oseb, ki se po Šterovih besedah vračajo iz zelo različnih lokacij. Vračajo se tako z območja srednjeazijskih držav, južnoameriških držav. "Ljudi smo seznanjali, da bo iz Varšave domov opravljen let, ker je iz Varšave drugače nemogoče priti individualno," je pojasnil Šter. 

Na vprašanje, koliko je še Slovencev po svetu, ki se želijo vrniti domov, je Šter odgovoril: "Sploh jih ne zmanjka". Vsem, ki se želijo vrniti domov, svetujejo, naj poiščejo linije, ki peljejo relativno blizu Slovenije. Ena bolj uporabljenih linij v zadnjem času je Istanbul - Zagreb. Svetujejo jim, katera letališča v Evropi so še delujoča. 

Šter pravi, da so na poti v domovino več ali manj posamezniki, ki so v tujini ostali zaradi študija, ali pa so to potniki, ki so iskali pot domov, pa se jim je šele zdaj posrečilo priti na letalo. "Iz Južne Afrike dolgo ni bilo možno leteti proti Evropi," je navedel primer. Dodal je, da so tudi Slovenci, ki se želijo vrniti domov, zdaj veliko bolj dovzetni za nasvete ministrstva. 

dezurni@zurnal24.si

Komentarjev 4
  • hooucoto 16:39 25.marec 2020.

    www.MooXi.net - spletna stran za zmenke za odrasle, ki želijo najti partnerja za seks

  • cefoofo 13:38 25.marec 2020.

    www.MooXi.net - spletna stran za zmenke za odrasle, ki želijo najti partnerja za seks

  • kapibara1 10:13 25.marec 2020.

    Takile slovenceljni so pa kot sam Korona,,, ker nekje se kr še en pojavi....