Bliskovita legalizacija

Foto: Anže Petkovšek
Foto: Anže Petkovšek
Nujni postopki. Vlada v DZ poslala nov paket zakonov po nujnem postopku, KPK jo svari, da "krši postulate".
Oglej si celoten članek

"Ključni ukrepi za gospodarstvo šele prihajajo. V proceduri bodo jeseni." S temi besedami je potrditev popravkov treh zakonov s področja okolja in prostora na vladi, s katerimi se poenostavljajo in pospešujejo administrativni postopki od umeščanja v prostor do gradnje, pospremil gospodarski minister Radovan Žerjav. Vlada je vse spremembe zakonov na poslanske klopi spet poslala "po nujnem postopku".

KPK: Zakone zadržati

Če bodo popravki zakona o graditvi objektov sprejeti, uporabno dovoljenje za enostanovanjske stavbe ne bo več obvezno. Prišlo bo tudi do "legalizacije nekaterih objektov" – zdaj črnih gradenj.

S sprejemanjem zakonodaje s področja okolja in prostora po skrajšanih in nujnih postopkih vlada "krši postulate", to je, da morajo biti te spremembe domišljene, predvsem pa sprejete transparentno, meni Komisija za preprečevanje korupcije (KPK). "Primerno in nujno bi bilo, da se predlogi zakonov zadržijo, dajo v javno razpravo in pripravijo vsebinske utemeljitve posameznih rešitev," meni komisija, ki jo vodi Goran Klemenčič.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.