Slovenija
14 ogledov

Bliskovita legalizacija

Goran Klemenčič Anže Petkovšek
Nujni postopki. Vlada v DZ poslala nov paket zakonov po nujnem postopku, KPK jo svari, da "krši postulate".

"Ključni ukrepi za gospodarstvo šele prihajajo. V proceduri bodo jeseni." S temi besedami je potrditev popravkov treh zakonov s področja okolja in prostora na vladi, s katerimi se poenostavljajo in pospešujejo administrativni postopki od umeščanja v prostor do gradnje, pospremil gospodarski minister Radovan Žerjav. Vlada je vse spremembe zakonov na poslanske klopi spet poslala "po nujnem postopku".

KPK: Zakone zadržati

Če bodo popravki zakona o graditvi objektov sprejeti, uporabno dovoljenje za enostanovanjske stavbe ne bo več obvezno. Prišlo bo tudi do "legalizacije nekaterih objektov" – zdaj črnih gradenj.

S sprejemanjem zakonodaje s področja okolja in prostora po skrajšanih in nujnih postopkih vlada "krši postulate", to je, da morajo biti te spremembe domišljene, predvsem pa sprejete transparentno, meni Komisija za preprečevanje korupcije (KPK). "Primerno in nujno bi bilo, da se predlogi zakonov zadržijo, dajo v javno razpravo in pripravijo vsebinske utemeljitve posameznih rešitev," meni komisija, ki jo vodi Goran Klemenčič.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.