Blokadi se je mogoče izogniti

Foto: Žurnal24
Od danes naprej velja onemogočen dostop do več tujih spletnih stavnic. Omejitvi se je možno izogniti. Na finančnem ministrstvu kljub temu pravijo, da je ukrep smiseln.
Oglej si celoten članek

Slovenski internetni ponudniki so morali skladno s sklepom urad za nadzor prirejanja iger na srečo z današnjim dnem uporabnikom onemogočiti dostop do več tujih spletnih stavnic. Omejitvi dostopa se je vseeno mogoče izogniti na več načinov.

Po zadnji noveli zakona o igrah na srečo se pristojnost za odločanje o omejitvi dostopa do spletnih strani prenaša na upravno sodišče. Sam ukrep blokade pa hkrati določa, da se že začeti, a nedokončani postopki, zaključijo še po določbah predzadnje novele.

Na ministrstvu za finance ocenjujejo, da je ukrep smiseln. "Zavedamo se, da se je omejitvi dostopa do spletnega mesta z onemogočanjem pretvorbe tekstovnega spletnega imena v IP-naslov mogoče izogniti na več načinov, kar je bilo javnosti s strani večjih ponudnikov interneta, 'prizadetih' ponudnikov nedovoljenega prirejanja iger na srečo v Sloveniji ter nasprotnikov 'blokade' interneta že večkrat pojasnjeno, vključno s konkretnimi napotki, kako se to izvede."

Kot pravijo, bo na ta način blokirana spletna stran dosegljiva zgolj tistim uporabnikom, ki se bodo zavestno odločili, da se izognejo blokadi.

Če bo ponudnik nedovoljenega prirejanja iger na srečo v Sloveniji spremenil obstoječ DNS-naslov, na katerem prireja igro na srečo, bo temu nemudoma sledil predlog upravnemu sodišču za omejitev dostopa tudi do tega novega spletnega naslova, dodajajo na ministrstvu.

 

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.