Slovenija
11 ogledov

Blokadi se je mogoče izogniti

Žurnal24 main
Od danes naprej velja onemogočen dostop do več tujih spletnih stavnic. Omejitvi se je možno izogniti. Na finančnem ministrstvu kljub temu pravijo, da je ukrep smiseln.

Slovenski internetni ponudniki so morali skladno s sklepom urad za nadzor prirejanja iger na srečo z današnjim dnem uporabnikom onemogočiti dostop do več tujih spletnih stavnic. Omejitvi dostopa se je vseeno mogoče izogniti na več načinov.

Po zadnji noveli zakona o igrah na srečo se pristojnost za odločanje o omejitvi dostopa do spletnih strani prenaša na upravno sodišče. Sam ukrep blokade pa hkrati določa, da se že začeti, a nedokončani postopki, zaključijo še po določbah predzadnje novele.

Na ministrstvu za finance ocenjujejo, da je ukrep smiseln. "Zavedamo se, da se je omejitvi dostopa do spletnega mesta z onemogočanjem pretvorbe tekstovnega spletnega imena v IP-naslov mogoče izogniti na več načinov, kar je bilo javnosti s strani večjih ponudnikov interneta, 'prizadetih' ponudnikov nedovoljenega prirejanja iger na srečo v Sloveniji ter nasprotnikov 'blokade' interneta že večkrat pojasnjeno, vključno s konkretnimi napotki, kako se to izvede."

Kot pravijo, bo na ta način blokirana spletna stran dosegljiva zgolj tistim uporabnikom, ki se bodo zavestno odločili, da se izognejo blokadi.

Če bo ponudnik nedovoljenega prirejanja iger na srečo v Sloveniji spremenil obstoječ DNS-naslov, na katerem prireja igro na srečo, bo temu nemudoma sledil predlog upravnemu sodišču za omejitev dostopa tudi do tega novega spletnega naslova, dodajajo na ministrstvu.

 

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.