"Blokupacija" ministrstva za delo

Foto: Anže Petkovšek
Foto: Anže Petkovšek
Gibanje 15o bo taborilo pred ministrstvom za delo, družino in socialne zadeve. Na ta način želijo pokazati, da varčevalni ukrepi niso prava pot.
Oglej si celoten članek

Gibanje 15o bo blokupiralo ministrstvo za delo, družino in socialne zadeve (MDDSZ). Kot so pojasnili, to pomeni, da bodo zasedli prostor pred zgradbo ministrstva in na tak način izrazili nasprotovanje sprejetim varčevalnim ukrepom in politiki zategovanja pasu.

"Smo se odločili, da vse skupaj povežemo, se pravi migrantske delavce, ki jim grozi izselitev iz samskega doma, socialno varnost, duševno zdravje v skupnosti, brezdomstvo, prekerno generacijo in da raziskujemo kakšne so socialne pravice, ki so vsem skupne in jih naslovimo na ministrstvo," je dejala Asja Hrvatin iz Gibanja 15o.

Gibanje upa na pogovor z ministrstvom

Na prostoru pred ministrstvom bodo šotorili od 27. do 30. junija, v tem času pa upajo, da bo ministrstvo, ki jim do zdaj ni prisluhnilo, pristalo na dialog. "Na podlagi preteklih izkušenj se jih vedno da pripraviti do tega, da se pogovarjajo. Če ne drugega, zato ker jim je preveč neprijetno, ker se tam spredaj kaj dogaja," pravi Asja.

Na ministrstvu so nam potrdili, da so prejeli dopis gibanja o blokupaciji, da pa ne pripravljajo nobenih ukrepov. Tam bodo varnostniki, če se bo karkoli zgodilo pa se bodo obrnili na pristojne organe.

Rešitev = neposredna demokracija

Rešitev nastalih razmer Gibanje 15o vidi v prakticiranju neposredne demokracije. "Takšen prostor gradnje novih pravic, novih družbenih institucij in resnične demokracije bomo konec meseca junija vzpostavili pred MDDSZ. Blokupacija MDDSZ je večdnevni tabor, katerega namen je v oblikah neposredno demokratičnega odločanja izraziti današnje družbene potrebe, definirati skupno med različnimi družbenimi položaji in situacijami, in skozi nasprotovanje krizni diktaturi EU, katere del so politike MDDSZ, zgraditi novo družbeno moč za izgradnjo skupne blaginje in transnacionalne, globalne, evropske alternative neoliberalnemu in finančnemu kapitalizmu," so zapisali v sporočilu za javnost.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 3

  • 14:07 18. Junij 2012.

    Če bi res vedeli kaj delajo bi šli protestirat pred vlado, NLB, BS in sodno palačo. V teh institucijah sedijo …

  • 11:31 18. Junij 2012.

    ...torej ti sediš v vladi in se bojiš za stolček...kar !!! ...zelo te moti levica, ker kot izgleda imaš velik …

  • 09:12 18. Junij 2012.

    Gibanje 15o postaja neko ideološko gibanje ki uporablja podobni besednjak kot so ga uporabljali bivši komunisti po drugi sv. vojni. …

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.