Bo DeSUS izstopil iz koalicije?

Foto: Ljubljana 26.01.10 Karel Erjavec, parlament, odstop, Foto: Dejan Mijovic
Foto: Ljubljana 26.01.10 Karel Erjavec, parlament, odstop, Foto: Dejan Mijovic
Prvak DeSUS Karl Erjavec pravi, da DeSUS ne bo pristal na nižanje pokojnin, ne letos ne v prihodnjih dveh letih.
Oglej si celoten članek

"Smo proti znižanju pokojnin, tudi za ceno našega sodelovanja v vladni koaliciji," je jasen Erjavec, ki po opominu iz Bruslja zaradi javnofinančnega primanjkljaja ne vidi več prostora za znižanje javne porabe.

Po Erjavčevih besedah se namreč špekulira o tem, da bo treba zarezati tudi v pokojnine. Vendar pa ni želel povedati, ali ta sporočila vnovič prihajajo tudi od ministra za finance Uroša Čuferja.

Erjavec je pred sejo DZ v odzivu na opozorila iz Bruslja spomnil, da dve tretjini upokojencev živi na robu revščine. Prepričan je, da se države ne bo rešilo iz krize s tem, da se bo jemalo najbolj revnim, ampak da je treba začeti s tistim, kar "imamo za domačo nalogo", torej s sanacijo bank.

Začeti pa je treba po njegovem prepričanju tudi z infrastrukturnimi projekti. "Na srednji Savi varujemo sulce in metuljčke, namesto, da bi gradili hidroelektrarne in izvažali elektriko ter si ustvarjali dohodek," je bil oster prvak DeSUS.

Stranka DeSUS Tudi za ceno sodelovanja v vladi ne bo ne bo pristala na znižanje pokojnin, pri čemer Erjavec upa, da bodo upokojenci njega in DeSUS "v tem boju končno podprli".

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 6

  • mph
    11:33 11. Julij 2013.

    Misliš, da imam probleme s tem, če mu kaj dokažejo ali najdejo? Razen njegovim sinčkom, kar vem njemu niso našli …

  • 17:07 9. Julij 2013.

    G. Erjavec vi pravite, da ne boste dopustili, da se vzame upokojencem, po vašem mnenju najrevnejšemu delu družbe v tej …

  • 14:56 9. Julij 2013.

    Pozabu si Jankoviće in PS

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.