Slovenija
15 ogledov

Bo DeSUS izstopil iz koalicije?

Ljubljana 26.01.10 Karel Erjavec, parlament, odstop,  Foto: Dejan Mijovic Ljubljana 26.01.10 Karel Erjavec, parlament, odstop, Foto: Dejan Mijovic
Prvak DeSUS Karl Erjavec pravi, da DeSUS ne bo pristal na nižanje pokojnin, ne letos ne v prihodnjih dveh letih.

"Smo proti znižanju pokojnin, tudi za ceno našega sodelovanja v vladni koaliciji," je jasen Erjavec, ki po opominu iz Bruslja zaradi javnofinančnega primanjkljaja ne vidi več prostora za znižanje javne porabe.

Po Erjavčevih besedah se namreč špekulira o tem, da bo treba zarezati tudi v pokojnine. Vendar pa ni želel povedati, ali ta sporočila vnovič prihajajo tudi od ministra za finance Uroša Čuferja.

Erjavec je pred sejo DZ v odzivu na opozorila iz Bruslja spomnil, da dve tretjini upokojencev živi na robu revščine. Prepričan je, da se države ne bo rešilo iz krize s tem, da se bo jemalo najbolj revnim, ampak da je treba začeti s tistim, kar "imamo za domačo nalogo", torej s sanacijo bank.

Začeti pa je treba po njegovem prepričanju tudi z infrastrukturnimi projekti. "Na srednji Savi varujemo sulce in metuljčke, namesto, da bi gradili hidroelektrarne in izvažali elektriko ter si ustvarjali dohodek," je bil oster prvak DeSUS.

Stranka DeSUS Tudi za ceno sodelovanja v vladi ne bo ne bo pristala na znižanje pokojnin, pri čemer Erjavec upa, da bodo upokojenci njega in DeSUS "v tem boju končno podprli".

Komentarjev 6
  • mph 11:33 11.julij 2013.

    Misliš, da imam probleme s tem, če mu kaj dokažejo ali najdejo? Razen njegovim sinčkom, kar vem njemu niso našli nič zaenkrat oz. je vse prišlo iz famoznega fotopirca SDS.

  • mirko 17:07 09.julij 2013.

    G. Erjavec vi pravite, da ne boste dopustili, da se vzame upokojencem, po vašem mnenju najrevnejšemu delu družbe v tej državi. Po drugi strani ste pa dopustili dvig DDV-ja, ki je pa dejansko najbolj obremenilo najrevnejši del prebivalstva.Nimajo vsi ...prikaži več upokojenci malih pokojnin, naprimer Kučan in Stanovnik. Takim se naj zniža osebni prejemek, ali pokojnina, ali plače v javni upravi. Seveda za kaj takega pa ni politične volje. Z drugimi besedami, nobeden si ne bo v lastno skledo pljuval.Ampak hočete ali nočete, prej kot slej se bo razmerje med pokojninami in plačami v javni upravi moralo zmanjšat, v to vas bodo prisilili iz Bruslja. Ali pa bankrot, ali pa obremenitev gospodarstva, to kar sedaj dela ta neumna vlada z kokošjo na vrhu in strici iz ozadja z vsemi privilegiji še iz časov komunizma.

  • vladek 14:56 09.julij 2013.

    Pozabu si Jankoviće in PS