Bo Kidrič na čelu Vzajemne?

Foto: Žurnal24 Dušan Kidrič @Saša Despot
Po neuradnih podatkih je najresnejši kandidat za novega predsednika uprave Vzajemne Dušan Kidrič.
Oglej si celoten članek

Izredno upravo Vzajemne naj bi po neuradnih podatkih vodil Dušan Kidrič, ki pa na mobilni telefon za izjavo ni bil dosegljiv.

Agencija za zavarovalni nadzor se bo sestala jutri, vendar še ni znano, ali bo že izdala sklep o izredni upravi. Bo pa po naših informacijah uprava najmanj dvočlanska.

Kdo je Dušan Kidrič?
Dušan Kidrič je na Uradu RS za makroekonomske analize in razvoj 26 let vse do leta 2007 vodil sektor za socialno blaginjo in razvoj. Zdaj je s polovično obveznostjo še vedno zaposlen na UMAR, polovično pa upokojen. Vodil je številne projekte pretvorbe sistemov socialne varnosti in socialnega zavarovanja. V Agenciji za zavarovalni nadzor je bil v prejšnjem mandatu član njenega strokovnega sveta, predsednik njenega senata ter svetovalec agencije. Vodil je koordinacijo priprave bele knjige, ki je bila osnovna strokovna podlaga veljavne pokojninske reforme. Je eden od slovenskih članov delovne skupine za fiskalne učinke staranja v ekonomsko-finančnem odboru Evropske komisije in predsedujoči enaki vladni delovni skupini v Sloveniji.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.