Slovenija
20 ogledov

Bo Kidrič na čelu Vzajemne?

Dušan Kidrič @Saša Despot Žurnal24 main
Po neuradnih podatkih je najresnejši kandidat za novega predsednika uprave Vzajemne Dušan Kidrič.

Izredno upravo Vzajemne naj bi po neuradnih podatkih vodil Dušan Kidrič, ki pa na mobilni telefon za izjavo ni bil dosegljiv.

Agencija za zavarovalni nadzor se bo sestala jutri, vendar še ni znano, ali bo že izdala sklep o izredni upravi. Bo pa po naših informacijah uprava najmanj dvočlanska.

Kdo je Dušan Kidrič?
Dušan Kidrič je na Uradu RS za makroekonomske analize in razvoj 26 let vse do leta 2007 vodil sektor za socialno blaginjo in razvoj. Zdaj je s polovično obveznostjo še vedno zaposlen na UMAR, polovično pa upokojen. Vodil je številne projekte pretvorbe sistemov socialne varnosti in socialnega zavarovanja. V Agenciji za zavarovalni nadzor je bil v prejšnjem mandatu član njenega strokovnega sveta, predsednik njenega senata ter svetovalec agencije. Vodil je koordinacijo priprave bele knjige, ki je bila osnovna strokovna podlaga veljavne pokojninske reforme. Je eden od slovenskih članov delovne skupine za fiskalne učinke staranja v ekonomsko-finančnem odboru Evropske komisije in predsedujoči enaki vladni delovni skupini v Sloveniji.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.