Slovenija > Črna kronika
66684 ogledov

Nini sta okrog vratu zadrgnila zanko in jo vlekla z avtom

Kriminalisti bodo ves v hiši najdeni pepel presejali in izločili trde delce. (Fo Žurnal24 main
Jutri ob treh popoldne bodo v Litiji pokopali domačina Boštjana Koprivnikarja. Po  hudi bolezni je umrl na Dobu, kjer je prestajal 30-letno zaporno kazen zaradi dveh umorov.

Petiinštiridesetletni Litijan Boštjan Koprivnikar velja za enega najbolj okrutnih morilcev v Sloveniji. Za umora komaj 18-letne Zagorjanke Nine Dobrič in 30-letnega Stojana Kranjca iz Kresnic je bil obsojen na 30 let zapora. Obe grozljivi dejanji je zakrivil v sostorilstvu s Simonom Trančarjem.

Odvrgla sta jo v Savo

Dobričeva je izginila sredi septembra 2002, potem ko je s prijateljico v Litiji obiskala glasbeno prireditev Zarjavele trobente. Očitno je kasneje pristala v tamkajšnjem motorističnem klubu, kjer je Koprivnikar napadel nekega možakarja, ona pa ga je prosila, naj neha. Res se je umaknil, a se lotil drugega, Nina pa je prvemu oskrbela rane.

Ob njenem slovesu sta ji Koprivnikar in Trančar po poročanju Dnevnika predlagala, da jo odpeljeta na kraj, od koder bo lahko štopala domov. Toda tja ni prispela: na jasi Pasji britof sta ustavila in jo začela mučiti. Med drugim sta ji okrog vratu zategnila vrv in jo vlekla z avtom, nazadnje pa jo, negibno, odvrgla v Savo.

Stojana niso nikdar našli

Preiskovalci so ugotovili, da sta bila oba, Koprivnikar in Trančar, zraven tudi pri umoru Stojana Kranjca, čigar trupla niso nikoli našli. Tudi njega so nazadnje videli leta 2002, ker pa se je nekdanji pomorščak in kasneje brezdomec doma le redko javljal, so svojci o njegovem izginotju policijo obvestili šele pet let kasneje.

Tudi on je umrl v motorističnem klubu. Koprivnikar se je brez razloga spravil nanj, ga pretepel tudi z barskim stolom in sekiro, Trančar pa po svojih besedah zaradi strahu pred prijateljem ni posredoval. Ranjenega Kranjca sta nazadnje strpala v avto, potem, ko ga je Koprivnikar zabodel v srce, pa odvrgla v hudourniško globel.

Prvoobtoženi je bil po tedaj veljavni zakonodaji obsojen na najvišjo možno kazen 30 let zapora, Trančar pa na 20.

Koprivnikar naj bi po poročanju Slovenskih novic v našem največjem zaporu umrl za rakom. Pogreb bo jutri ob 15. uri na litijskem pokopališču.

Komentarjev 16
 • Avatar Pantani2
  Pantani2 09:43 25.april 2024.

  Upam.da je umiral v mukah!!!

 • Avatar Garancija
  Garancija 09:11 25.april 2024.

  Za takega samo en putinov čajček

 • Avatar Kimberley-Echo
  Kimberley-Echo 23:18 24.april 2024.

  Sem proti smrtni kazni v svojem razmišljanju vsaj že 50 let, ampak ko vidim tak sadističen način nekomu odvzeti življenje, sem vedno na preizkušnji.