Bo komisarka Fajonova?

Foto: Profimedia
Foto: Profimedias
Alenka Bratušek ima zelo malo možnosti, da bi dobila zeleno luč za komisarsko mesto. Bo Juncker izbral drugo z obstoječe liste kandidatov, Tanjo Fajon?
Oglej si celoten članek

"Če bi z liste slovenskih kandidatov Juncker izbral Tanjo Fajon, bi to v celotni proceduri vzelo najmanj energije. Tudi vlada v Sloveniji jo je že potrdila," pravi slovenski poslanec Milan Zver iz največje politične skupine EPP. Zver meni, da je izbira Tanje Fajon tudi najbolj verjetna možnost glede razpleta s slovenskim komisarskim mestom po slabem nastopu Alenke Bratušek. Manj verjetni možnosti sta, da Bratuškovo zaslišijo še enkrat, tretja možnost pa je, da prihodnji predsednik komisije Jean Claude Juncker od slovenskega premiera Mira Cerarja zahteva novo komisarsko ime. 

Prevzela bi izobraževanje in kulturo

Tanja Fajon, slovenska poslanka v Evropskem parlamentu in skupine socialdemokratov (je podpredsednica) ne bi prevzela resorja energetske unije pač pa bi postala komisarka za izobraževanje in kulturo. Resor je trenutno prost, ker so poslanci ocenili, da madžarski kandidat Navracsics ni primeren za ta resor.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.