Slovenija
36 ogledov

Bo komisarka Fajonova?

Tanja Fajon Profimedias
Alenka Bratušek ima zelo malo možnosti, da bi dobila zeleno luč za komisarsko mesto. Bo Juncker izbral drugo z obstoječe liste kandidatov, Tanjo Fajon?

"Če bi z liste slovenskih kandidatov Juncker izbral Tanjo Fajon, bi to v celotni proceduri vzelo najmanj energije. Tudi vlada v Sloveniji jo je že potrdila," pravi slovenski poslanec Milan Zver iz največje politične skupine EPP. Zver meni, da je izbira Tanje Fajon tudi najbolj verjetna možnost glede razpleta s slovenskim komisarskim mestom po slabem nastopu Alenke Bratušek. Manj verjetni možnosti sta, da Bratuškovo zaslišijo še enkrat, tretja možnost pa je, da prihodnji predsednik komisije Jean Claude Juncker od slovenskega premiera Mira Cerarja zahteva novo komisarsko ime. 

Prevzela bi izobraževanje in kulturo

Tanja Fajon, slovenska poslanka v Evropskem parlamentu in skupine socialdemokratov (je podpredsednica) ne bi prevzela resorja energetske unije pač pa bi postala komisarka za izobraževanje in kulturo. Resor je trenutno prost, ker so poslanci ocenili, da madžarski kandidat Navracsics ni primeren za ta resor.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.