Bo obsojen ali oproščen?

Foto: Žurnal24 (Foto: Vojko Rotar)
Sodišče. Sodni senat bo sodbo proti Borisu Popoviču razglasil danes.
Oglej si celoten članek
Kdo sploh še verjame v take risanke? To je enako, kot če bi nekdo spolno zlorabil samega sebe.
Če bi bila pravica, bi sodišče namesto mene iz dvorane vrglo izvedenca Darka Končana, in to skozi okno ... na glavo.
Po telefonu sem vrgel iz službe že vsaj pet tisoč ljudi, dejansko pa nisem nobenega.
Kot podlago, da mi zaprejo račune, so izračunali, da imam neverjetnih 77 tisoč evrov plače na mesec. Pa toliko nima niti sam Silvio Berlusconi.
Nekaj citatov, ki jih je Boris Popovič v svojem znanem slogu povedal v sklepnem zagovoru.

Čeprav ste nam zavrnili vse dokazne predloge, pričakujem, da boste sodili zgolj po vaši vesti, brez zunanjih vplivov in da bo sodba sprejeta brez sence dvoma,” je v svojem zaključnem govoru sklenil župan Mestne občine Koper Boris Popovič.

Včeraj je na koprskem okrožnem sodišču potekala zadnja sodna obravnava v zadevi domnevne utajitve davkov, ko je bil Popovič še podjetnik, sodni senat pa bo sodbo razglasil danes ob 8. uri.

Popovič je v svojem zagovoru znova poudaril, da je v obdobju, ko naj bi utajil davke, posle z njegovimi lokali vodil prokurist Hrvoje Osivnik in sam s tem ni imel ničesar. Prav tako naj bi mu tako imenovani rdeči baroni, ki naj bi imeli pod oblastjo policijo in tožilstvo, z lažnim političnim procesom hoteli preprečiti vstop v politiko.

Tri leta zapora
Ni dvoma o tem, da bo moralo sodišče izreči oprostilno sodbo. Dejansko Popovič dejanj, ki so mu jih očitali, ni storil,” je poudaril odvetnik Franci Matoz, ki je v osem let trajajočem postopku zastopal koprskega župana.

Tožilstvo sicer za zlorabo položaja zahteva dve leti, za davčno utajo osem mesecev, za ponarejanje listin pa šest mesecev zaporne kazni.

Očitki Popoviču
Tožilstvo Popoviču očita zlorabo položaja pri vodenju družinskih podjetij B. P. C. in Food Party, protipravno naj bi si prilastil 177.668 evrov, zatajil naj bi za 11 tisoč evrov davkov in ponarejal naj bi poslovne listine.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.