Slovenija
4 ogledov

Bo obsojen ali oproščen?

(Foto: Vojko Rotar) Žurnal24 main
Sodišče. Sodni senat bo sodbo proti Borisu Popoviču razglasil danes.
Kdo sploh še verjame v take risanke? To je enako, kot če bi nekdo spolno zlorabil samega sebe.
Če bi bila pravica, bi sodišče namesto mene iz dvorane vrglo izvedenca Darka Končana, in to skozi okno ... na glavo.
Po telefonu sem vrgel iz službe že vsaj pet tisoč ljudi, dejansko pa nisem nobenega.
Kot podlago, da mi zaprejo račune, so izračunali, da imam neverjetnih 77 tisoč evrov plače na mesec. Pa toliko nima niti sam Silvio Berlusconi.
Nekaj citatov, ki jih je Boris Popovič v svojem znanem slogu povedal v sklepnem zagovoru.

Čeprav ste nam zavrnili vse dokazne predloge, pričakujem, da boste sodili zgolj po vaši vesti, brez zunanjih vplivov in da bo sodba sprejeta brez sence dvoma,” je v svojem zaključnem govoru sklenil župan Mestne občine Koper Boris Popovič.

Včeraj je na koprskem okrožnem sodišču potekala zadnja sodna obravnava v zadevi domnevne utajitve davkov, ko je bil Popovič še podjetnik, sodni senat pa bo sodbo razglasil danes ob 8. uri.

Popovič je v svojem zagovoru znova poudaril, da je v obdobju, ko naj bi utajil davke, posle z njegovimi lokali vodil prokurist Hrvoje Osivnik in sam s tem ni imel ničesar. Prav tako naj bi mu tako imenovani rdeči baroni, ki naj bi imeli pod oblastjo policijo in tožilstvo, z lažnim političnim procesom hoteli preprečiti vstop v politiko.

Tri leta zapora
Ni dvoma o tem, da bo moralo sodišče izreči oprostilno sodbo. Dejansko Popovič dejanj, ki so mu jih očitali, ni storil,” je poudaril odvetnik Franci Matoz, ki je v osem let trajajočem postopku zastopal koprskega župana.

Tožilstvo sicer za zlorabo položaja zahteva dve leti, za davčno utajo osem mesecev, za ponarejanje listin pa šest mesecev zaporne kazni.

Očitki Popoviču
Tožilstvo Popoviču očita zlorabo položaja pri vodenju družinskih podjetij B. P. C. in Food Party, protipravno naj bi si prilastil 177.668 evrov, zatajil naj bi za 11 tisoč evrov davkov in ponarejal naj bi poslovne listine.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.