Bo Slovenija tožila Hrvaško?

Foto: Anže Petkovšek
Foto: Anže Petkovšek
Hrvaški mediji so se razpisali o možni slovenski tožbi zoper Hrvaško zaradi dolga hrvaških podjetij do Ljubljanske banke.
Oglej si celoten članek

Slovenski premier Miro Cerar na obisku na Hrvaškem. V Opatiji se je sestal s hrvaškim in avstrijskim kolegom, Zoranom Milanovićem in Wernerjem Faymannom.

Čeprav to ni bila tema trilateralnega srečanja, se Milanović in Cerar nista mogla izogniti vprašanjem o Ljubljanski banki, s katerimi so ju zasuli novinarji. V kolikor Hrvaška ne bo priznala dolgov hrvaških podjetij do Ljubljanske banke, bi Slovenija sosedo lahko tožila, oziroma, kot je dobesedno povedal premier Cerar: “Dopuščamo možnosti, da bi v primeru, če s strani naše sosede ne bo prišlo do priznanja v smeri, ki jo želimo, da bi lahko uporabili tudi pravna sredstva.

Milanović je po drugi strani nakazal, da Hrvaška ne misli vrniti dolgov in da se s tem niti ne bodo ukvarjali. “Tam, kjer obstaja dolg, obstajajo tudi pravna sredstva. Čudi me, da v zadnjih 20 letih ta niso bila uporabljena,” je rekel Milanović. Izjava preseneča, saj je NLB v zadnjih letih vložila številne tožbe, tudi na evropsko sodišče. Cerar je še napovedal, da bo Slovenija možnost uporabe pravnih sredstev pretehtala v zelo kratkem času.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 2

  • 16:24 13. December 2014.

    Ne bo Cerar tožil ampak Država. Sploh pa ne vem zakaj tožba ni bila že vložena tisti moment , ko …

  • 15:06 10. December 2014.

    Preden se bo Cerar lotil tožit Hrvaško mu bo že dvakrat prenehal mandat.

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.