Bo vlada upoštevala sklep?

Foto: Nino Verdnik
Foto: Nino Verdnik
Srednje šole. Državni svet zahteva ustavitev postopka združevanja.
Oglej si celoten članek

“Sklep komisije je bil, da se ustavijo vsi postopki združevanja Srednje elektro-računalniške šole (Serš) Maribor, Lesarske šole Maribor in Tehniškega šolskega centra (TŠC) Maribor,” je za Žurnal24 povedal Ivan Ketiš, direktor Serša. Komisija državnega sveta (DS) za kulturo, znanost, šolstvo in šport se je včeraj sestala na seji, na kateri je med drugim obravnavala omenjeno problematiko združevanja.

Napoveduje tožbe

Naj spomnimo, da že dober mesec vre med zaposlenimi in dijaki Serša in lesarske šole, saj se ne strinjajo z namero ministrstva Žige Turka, da se ti dve šoli pripojita TŠC Maribor, ki je na Teznu. Dijaki so, če se bo to res zgodilo, napovedali proteste, Ketiš pa že napoveduje tožbe zoper državo. “Upamo, da bo sklep DS dovolj močan, da se načrtovana združitev ustavi. Še vedno namreč nimamo nikakršnih tehtnih argumentov, zakaj nas želijo združiti. Ministrstvo se je tega lotilo na pamet,” je dodal Ketiš.

Moti jih predvsem način

Branimir Štrukelj, član komisije DS, pa dvomi, da bo vlada sklep DS sploh upoštevala – glede na to, da ga želi ukiniti. “Svetniki smo pokazali, da se ne strinjamo predvsem z načinom združitve. Smo pa prepričali, da bo na Seršu in lesarski šoli z novo ureditvijo upadel vpis v programe, ki jih ponujajo,” je prepričan Štrukelj.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.