Slovenija
38 ogledov

Bo vlada upoštevala sklep?

Srednja elektro-računalniška šola (SERŠ) Maribor, Lesarska šola Maribor in Tehni Nino Verdnik
Srednje šole. Državni svet zahteva ustavitev postopka združevanja.

“Sklep komisije je bil, da se ustavijo vsi postopki združevanja Srednje elektro-računalniške šole (Serš) Maribor, Lesarske šole Maribor in Tehniškega šolskega centra (TŠC) Maribor,” je za Žurnal24 povedal Ivan Ketiš, direktor Serša. Komisija državnega sveta (DS) za kulturo, znanost, šolstvo in šport se je včeraj sestala na seji, na kateri je med drugim obravnavala omenjeno problematiko združevanja.

Napoveduje tožbe

Naj spomnimo, da že dober mesec vre med zaposlenimi in dijaki Serša in lesarske šole, saj se ne strinjajo z namero ministrstva Žige Turka, da se ti dve šoli pripojita TŠC Maribor, ki je na Teznu. Dijaki so, če se bo to res zgodilo, napovedali proteste, Ketiš pa že napoveduje tožbe zoper državo. “Upamo, da bo sklep DS dovolj močan, da se načrtovana združitev ustavi. Še vedno namreč nimamo nikakršnih tehtnih argumentov, zakaj nas želijo združiti. Ministrstvo se je tega lotilo na pamet,” je dodal Ketiš.

Moti jih predvsem način

Branimir Štrukelj, član komisije DS, pa dvomi, da bo vlada sklep DS sploh upoštevala – glede na to, da ga želi ukiniti. “Svetniki smo pokazali, da se ne strinjamo predvsem z načinom združitve. Smo pa prepričali, da bo na Seršu in lesarski šoli z novo ureditvijo upadel vpis v programe, ki jih ponujajo,” je prepričan Štrukelj.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.