Slovenija
34 ogledov

"Tega ne bomo dopustile"

Sers Katarina Pernat
Ravnateljice. Presenečene nad namero MOM o združevanju vrtcev.

Maribor. "Ogorčene smo, da o tako korenitih spremembah pri reorganizaciji mariborskih vrtcev to izvemo iz medijev," je za Žurnal24 pojasnila Marjanca Karba, predsednica Skupnosti vrtcev Maribor in ravnateljica vrtca Studenci.

Manj ravnateljic in tajnic

V soboto smo namreč poročali, da želi Mestna občina Maribor (MOM) s Francem Kanglerjem na čelu v sklopu varčevanja zmanjšati število vrtcev. Tako naj jih ne bi bilo več osem, ampak samo dva. To sicer ne bo prineslo manj prostora za otroke ali manj enot, ampak le dve ravnateljici namesto osmih in nekakšno skupno administracijo, je neuradno slišati. Kangler je pojasnil, da bo občina tako privarčevala. Koliko, še ni znano. "Celotna vlada varčuje in zmanjšuje stroške, tudi mi jih moramo," je dodal župan.

Starši samo številke?

Ravnateljice so nad namero občine presenečene in se z njo ne strinjajo. Prepričane so, da je sedanji sistem, ko ima Maribor osem vrtcev, dobro zastavljen. "Kolegice iz Celja so pred časom imele podoben primer, pa se je po izračunih videlo, da takšna nova organiziranost oziroma združevanje ne prinese skoraj nikakršnega prihranka," je dodala Karba, ki je že napovedala, da bodo ravnateljice ukrepale, če se bo to resnično zgodilo. Ta teden že imajo sklican sestanek, na katerem bodo razpravljale ravno o temi reorganizacije mariborskih vrtcev. Zavzele bodo uradno stališče in na župana naslovile pismo.

"Naj nam vsaj uradno povedo, kakšen načrt imajo z nami, ne pa da nas nihče ne obvesti," je dejala predsednica. Poleg vsega ravnateljice opozarjajo, da se ob organiziranosti na dva vrtca (vrtec na levem bregu Drave in vrtec na desnem bregu Drave) lahko zgodi, da bodo starši postali le številke, saj se je po njihovem mnenju ob takšnem številu otrok težko posvetiti staršem.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.