''Bodi kul, ne meči petard''

Foto: Žurnal24 Aleš Škof iz varnostnega sosveta in podžupan Milan Mik sta dejala, da bodo plaka
Pok. Akcija za zmanjšanje negativnih posledic uporabe pirotehničnih sredstev. Kazni do 1.200 evrov.
Oglej si celoten članek

Poškodb zaradi nepravilne uporabe pirotehničnih sredstev je vsako leto manj, a so hujše kot v preteklosti, saj veliko ljudi eksplozivna sredstva poskuša narediti doma,” ugotavlja Erik Vrabič z oddelka za plastično kirurgijo Univerzitetnega kliničnega centra Maribor.

Nad prodajo na črnem trgu
Mestna občina Maribor bo zato v sodelovanju s policijo tudi letos izvedla projekt Prazniki brez petard s preventivnimi in represivnimi ukrepi. “Na kramarskem sejmu smo konec tedna že zasegli več kot 300 petard. Problem pa je z legitimacijo prodajalcev, saj običajno pobegnejo,” razlaga Darko Lamot s Policijske uprave Maribor. Z njim se strinja Jana Dolenc s tržnega inšpektorata, ki preverja tudi ponudbo v spletnih trgovinah. Policija je sicer lani zasegla kar 58 tisoč kosov pirotehničnih izdelkov in obravnavala šest poškodovanj premoženja. “Največkrat gre za uničene poštne nabiralnike ali manjše požare na balkonih večstanovanjskih hiš v strnjenih naseljih,” pove Lamot in doda, da so piratke prepovedane; globa znaša med 400 in 1.200 evri.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.