Bodite previdni, na delu pretkani goljuf!

Foto: sobotainfo.com
Foto: sobotainfo.com
Nikar ne nasedajte njegovim lažem.
Oglej si celoten članek

Portal sobotainfo.com opozarja na goljufa, ki je že pred leti spletkaril v Sloveniji, sedaj pa se je očitno ponovno vrnil nazaj. Gre za goljufa z imenom Aly Mustafa, ki se predstavlja kot poslovnež, ki je obtičal na cesti. Tokrat je bil opažen na štajerski avtocesti, v bližini Ptuja.

Njegova zgodba deluje po istem kopitu in igra na dobrosrčnost tistih ljudi, ki se na cesti ustavijo, da mu pomagajo. Tako moški razloži, da je poslovnež, ki ima v Dubaju svoje podjetje. Trdi, da je bil v Srbiji oropan in prosi za pomoč, saj je ostal brez denarja. Zraven ima tudi otroka, ki med njegovim razlaganjem začne jokati. V zameno za denarno pomoč osebi ponudi nakit, ki se izkaže za ponaredek.

Goljufa lahko prepoznate po avtomobilu, vozi namreč Audija A6, temno modre barve. Zraven priloži tudi vizitko, s katere je razvidno, da se ukvarja s transportom.

Foto: sobotainfo.com Goljuf Aly Mustafa Znan po celotni Evropi

Isti goljuf je bil že leta 2019 na delu v Sloveniji. Tudi takrat je vozil drag avtomobil angleških registrskih tablic, zraven pa je imel še žensko in otroke.

Sicer je Aly postal zloglasen tudi po celotni Evropi, o njegovih spletkah evropski mediji poročajo že od leta 2015. Običajno se je predstavljal z imenom Aly in s priimkom Mustafa ali Ahmed. Včasih je prevzel tudi ime Abdul Jabar.

Svoje goljufivske veščine je v zadnjih letih uporabil tudi na Nizozemskem, Češkem in Nemčiji.

dezurni@styria-media.si

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.