Slovenija
1222 ogledov

Bodite previdni, na delu pretkani goljuf!

Goljuf Aly Mustafa sobotainfo.com
Nikar ne nasedajte njegovim lažem.

Portal sobotainfo.com opozarja na goljufa, ki je že pred leti spletkaril v Sloveniji, sedaj pa se je očitno ponovno vrnil nazaj. Gre za goljufa z imenom Aly Mustafa, ki se predstavlja kot poslovnež, ki je obtičal na cesti. Tokrat je bil opažen na štajerski avtocesti, v bližini Ptuja.

Njegova zgodba deluje po istem kopitu in igra na dobrosrčnost tistih ljudi, ki se na cesti ustavijo, da mu pomagajo. Tako moški razloži, da je poslovnež, ki ima v Dubaju svoje podjetje. Trdi, da je bil v Srbiji oropan in prosi za pomoč, saj je ostal brez denarja. Zraven ima tudi otroka, ki med njegovim razlaganjem začne jokati. V zameno za denarno pomoč osebi ponudi nakit, ki se izkaže za ponaredek.

Goljufa lahko prepoznate po avtomobilu, vozi namreč Audija A6, temno modre barve. Zraven priloži tudi vizitko, s katere je razvidno, da se ukvarja s transportom.

Goljuf Aly Mustafa | Avtor: sobotainfo.com sobotainfo.com
Znan po celotni Evropi

Isti goljuf je bil že leta 2019 na delu v Sloveniji. Tudi takrat je vozil drag avtomobil angleških registrskih tablic, zraven pa je imel še žensko in otroke.

Sicer je Aly postal zloglasen tudi po celotni Evropi, o njegovih spletkah evropski mediji poročajo že od leta 2015. Običajno se je predstavljal z imenom Aly in s priimkom Mustafa ali Ahmed. Včasih je prevzel tudi ime Abdul Jabar.

Svoje goljufivske veščine je v zadnjih letih uporabil tudi na Nizozemskem, Češkem in Nemčiji.

dezurni@styria-media.si

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.