Bodo Tušmobil kupili Kitajci?

Foto: Žurnal24
Foto: Žurnal24 main
Tušmobil naj bi se dogovarjal s kitajskim operaterjem. V podjetje naj bi Kitajci vložili 15 milijonov.
Oglej si celoten članek

Slovenskim mobilni operater Tušmobil naj bi se po pisanju Financ pogajal s predstavniki kitajskega telekomunikacijskega podjetja Huawei. Govorili naj bi o vstopu v družbo.

Po pisanju časnika naj bi Huawei del družbe prevzel tako, da bi svoje dolgove za dostavljeno opremo spremenil v kapital. Pripravljeni naj bi bili vložiti denar v trženje, neuradno pa naj bi financirali tudi njihovo zadnjo kampanjo.

Tuš ima okrog 24 milijonov evrov kratkoročnih in dolgoročnih dolgov do dobaviteljev, med katerimi pa je tudi Huawei. K prodaji težijo tudi banke upnice, ki pa informacij o vstopu kitajskega operaterja v Tušmobil zaradi dobrih poslovnih odnosov ne želijo komentirati.

Prav tako domnevne prodaje ne želita komentirati operaterja. V Tušmobilu so povedali le, da ne izključujejo nobene oblike strateškega partnerstva, v Huawei pa so dejali, da so "odprti za sodelovanje".

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 1

  • 09:16 8. December 2011.

    Zanimivo kako se Tuš vendo znajde in hitro najde strateške partnerje. Tale investicija oz. nakup s strani kitajcev ne bi …

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.