Slovenija
62 ogledov

Bodo Tušmobil kupili Kitajci?

Mirko Tuš je v dolgove zabredel z vlaganjem v telefonijo. (Foto: Aleš Beno) Žurnal24 main
Tušmobil naj bi se dogovarjal s kitajskim operaterjem. V podjetje naj bi Kitajci vložili 15 milijonov.

Slovenskim mobilni operater Tušmobil naj bi se po pisanju Financ pogajal s predstavniki kitajskega telekomunikacijskega podjetja Huawei. Govorili naj bi o vstopu v družbo.

Po pisanju časnika naj bi Huawei del družbe prevzel tako, da bi svoje dolgove za dostavljeno opremo spremenil v kapital. Pripravljeni naj bi bili vložiti denar v trženje, neuradno pa naj bi financirali tudi njihovo zadnjo kampanjo.

Tuš ima okrog 24 milijonov evrov kratkoročnih in dolgoročnih dolgov do dobaviteljev, med katerimi pa je tudi Huawei. K prodaji težijo tudi banke upnice, ki pa informacij o vstopu kitajskega operaterja v Tušmobil zaradi dobrih poslovnih odnosov ne želijo komentirati.

Prav tako domnevne prodaje ne želita komentirati operaterja. V Tušmobilu so povedali le, da ne izključujejo nobene oblike strateškega partnerstva, v Huawei pa so dejali, da so "odprti za sodelovanje".

Komentarjev 1
  • Votko 09:16 08.december 2011.

    Zanimivo kako se Tuš vendo znajde in hitro najde strateške partnerje. Tale investicija oz. nakup s strani kitajcev ne bi bila slabe ideja, še več kapitala v firmo in nova dodatna motivacija za delo. Konkurenca je lahko spet v skrbeh.