Bogataj brez pooblastil sveta

Foto: Iztok Golob
Foto: Iztok Golob
Afera Poravnava. Tudi po ovadbi kriminalisti nadaljujejo preiskavo.
Oglej si celoten članek

Kriminalisti so kazensko ovadili župana Mohorja Bogataja in kranjskega odvetnika, najverjetneje gre za Kristijana Gnilšaka, preiskava v primeru poravnave Mestne občine Kranj (MOK) s Stanovanjsko zadrugo Gorenjske pa po neuradnih podatkih še ni končana.

Kriminalisti v ovadbi očitajo zlorabo položaja in uradnih pravic ter nudenje pomoči pri kaznivem dejanju, v pojasnilu pa so navedli, da odgovorna oseba v MOK za sklenitev poravnave, ki je občino stala 620 tisoč evrov, ni imela pooblastila mestnega sveta.

Izvedel iz medijev

Bogataj je včeraj dejal, da je za ovadbo izvedel iz medijev. V zagovor poravnavi se je skliceval na mestni svet, statutarno pravno komisijo in nadzorni odbor, ki so po njegovih besedah ugotovili, da je bila poravnava v korist občine.

Na mestni upravi so dodali, da ovadba še nikakor ne pomeni, da je bilo kaznivo dejanje tudi storjeno. “O krivdi na koncu odloča sodišče s sodbo, če do obravnave na sodišču sploh pride,” so zapisali v sporočilu za javnost.

Da obstajajo razlogi za sum storitve kaznivih dejanj, je že lani s prijavo na vrhovno državno tožilstvo in Nacionalni preiskovalni urad opozoril nekdanji direktor občinske uprave Aleš Sladojević, večkrat pa ponovil, da občinski organi v tem primeru svojih dolžnosti niso izpolnjevali korektno. “Upam, da bo ovadba pripomogla, da bodo organi občine začeli resno obravnavati škodljive posledice županovih ravnanj v tem in drugih primerih,” je dejal včeraj.

Da naj bi preiskava tekla dalje, na Policijski upravi Kranj niso želeli ne potrditi ne zanikati.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.