Slovenija
11 ogledov

Bogataj brez pooblastil sveta

Mohor Bogataj Iztok Golob
Afera Poravnava. Tudi po ovadbi kriminalisti nadaljujejo preiskavo.

Kriminalisti so kazensko ovadili župana Mohorja Bogataja in kranjskega odvetnika, najverjetneje gre za Kristijana Gnilšaka, preiskava v primeru poravnave Mestne občine Kranj (MOK) s Stanovanjsko zadrugo Gorenjske pa po neuradnih podatkih še ni končana.

Kriminalisti v ovadbi očitajo zlorabo položaja in uradnih pravic ter nudenje pomoči pri kaznivem dejanju, v pojasnilu pa so navedli, da odgovorna oseba v MOK za sklenitev poravnave, ki je občino stala 620 tisoč evrov, ni imela pooblastila mestnega sveta.

Izvedel iz medijev

Bogataj je včeraj dejal, da je za ovadbo izvedel iz medijev. V zagovor poravnavi se je skliceval na mestni svet, statutarno pravno komisijo in nadzorni odbor, ki so po njegovih besedah ugotovili, da je bila poravnava v korist občine.

Na mestni upravi so dodali, da ovadba še nikakor ne pomeni, da je bilo kaznivo dejanje tudi storjeno. “O krivdi na koncu odloča sodišče s sodbo, če do obravnave na sodišču sploh pride,” so zapisali v sporočilu za javnost.

Da obstajajo razlogi za sum storitve kaznivih dejanj, je že lani s prijavo na vrhovno državno tožilstvo in Nacionalni preiskovalni urad opozoril nekdanji direktor občinske uprave Aleš Sladojević, večkrat pa ponovil, da občinski organi v tem primeru svojih dolžnosti niso izpolnjevali korektno. “Upam, da bo ovadba pripomogla, da bodo organi občine začeli resno obravnavati škodljive posledice županovih ravnanj v tem in drugih primerih,” je dejal včeraj.

Da naj bi preiskava tekla dalje, na Policijski upravi Kranj niso želeli ne potrditi ne zanikati.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.