Bogataj dvignil roke

Foto: Žurnal24 Vodstvo kranjske občine je včeraj pozno popoldne odstopilo od namere o prodaji p
Ekonomska šola. Občina je s predlogom prodaje dvignila v zrak pol Kranja, včeraj pa ga je umaknila.
Oglej si celoten članek

 Občinska uprava je včeraj pozno popoldne potrdila, da ne bo prodajala praznega vzhodnega dela nekdanje ekonomske šole, ki so ga nameravali preurediti v vrtec. Namero o prodaji je predstavila v predlogu proračuna za letošnje leto, obravnavali naj bi jo na današnji seji mestnega sveta.

Proračun tarča kritik
Amandmaji
. Nasploh je predlog proračuna Mestne občine Kranj za letos tarča hudih kritik opozicije. Svetniška skupina Zares je vložila skoraj 30 amandmajev. Igor Velov ocenjuje, da bi samo občinska uprava lahko na račun svoje tekoče porabe privarčevala za tri milijone evrov.

Zaskrbljeni vrtci
"Sem kar malo presenečena. Računala sem, da bodo šolo adaptirali v vrtec za potrebe otrok mestnega dela ali pa vsaj poiskali novo lokacijo," je v ponedeljek o nameri dejala direktorica Kranjskih vrtcev Irena Pavc. "V mestnem delu je vrtcev premalo. Nujno potrebujemo enega velikega. Dva starejša kmalu ne bosta ustrezala normativom in ju bo treba zapreti. Potem ostane le še vrtec Janina," je pojasnila in razkrila, da bo v naslednjem šolskem letu v tem delu Kranja za novo vpisane otroke le 22 prostih mest. "Preostale bo treba preusmerjati drugam," je napovedala. "Komaj čakamo, da bi v mestu dobili nov vrtec, zdaj pa se bojim, da se rešitev tega problema odlaša za dlje," je sklenila.

Opozicija kritična
Nekdanji podžupan Igor Velov je bil na včerajšnji novinarski konferenci do predvidene prodaje kritičen. "Ko sem videl predlog, sem bil šokiran. Dolgo smo iskali vsebino za izpraznjen objekt, jo usklajevali s prebivalci, dobili pravnomočno gradbeno dovoljenje za ureditev vrtca in pripravili tudi razpisno dokumentacijo za izvajalca," je našteval, ogorčen, da občina vložen trud ruši. Po njegovih ocenah bi ureditev vrtca v nekdanji srednji ekonomski šoli občino stala dva milijona evrov. Preostalo bi pokrila s prodajo objektov, ki za vrtčevsko dejavnost ne bodo več ustrezni.

Krajevna skupnost protiVelov včeraj dopoldne z odstopom vodstva občine od namere še ni bil seznanjen, predsednik Krajevne skupnosti Center Aleksander Pavšlar pa že. "KS Center je izrazila nestrinjanje s tem predlogom," je dejal. "Če bi se prodal prazen vzhodni del, bi to zagotovo pomenilo rušenje celotnega objekta," je bil prepričan. Meni, da bi morali ravno nasprotno objekt ohraniti in urediti za potrebe devetletke.

Kaj pravi župan
Kranjska mestna uprava je umik predloga o prodaji opravičevala s slabim odzivom na razpis za dodelitev koncesije za predšolsko vzgojo. "Glede na slab odziv smo se odločili iz predvidenega programa prodaje izločiti vse nepremičnine, ki so vezane na izvajanje predšolske vzgoje, med njimi tudi del stavbe nekdanje ekonomske šole na Komenskega ulici v Kranju," so bili skopi. Zakaj so opuščeni objekt sploh nameravali prodajati, koliko je bilo sicer v priprave za adaptacijo že vloženega denarja in ali je obstajal interes za nakup, včeraj niso pojasnili.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.