Bogovič: "Želim delati pošteno"

Foto: Boštjan Tacol
Foto: Boštjan Tacol
Minister za kmetijstvo in okolje Bogovič, ki je doživel hladen tuš zaradi poziva premierja Janše, naj v njegovi stranki SLS razmislijo o zamenjavi, odgovarja: "Ne oklepam se položaja."
Oglej si celoten članek

Minister Franc Bogovič in župan Škofljice Ivan Jordan sta po današnjem sestanku na temo sporne obvoznice izrazila zadovoljstvo nad napredkom, ki so ga glede tega vprašanja storili predstavniki pristojnih ministrstev in župani. Vprašanje obvoznice se namreč razpleta že 15 let.

Ali je bila prav obvoznica pravi razlog za poziv k njegovi zamenjavi, Bogovič ni želel ugibati, je pa dejal, da ni človek, ki bi se oklepal stolčkov.

Trdi, da precej izboljšali rešitve

Bogovič je izpostavil, da so ključni pogovori, povezani z obvoznico, potekali že maja, ko je medresorska delovna skupina pripravila vse rešitve; različice kratkoročnih rešitev in tudi opredelitev do sprejema državnega prostorskega načrta (DPN). Dodana vrednost dogovarjanj je po njegovem v tem, da se pri izbrani različici, ki bo verjetno tekla skozi Barje, nadomestne habitate s tehničnimi rešitvami s prej predvidenih 250 hektarjev zmanjša na 90 hektarjev kmetijskih zemljišč, kar bo pomenilo tudi bistveno pocenitev obvoznice, ki naj bi po prvotnih ocenah stala 112 milijonov evrov, od tega bi 60 milijonov evrov stali nadomestni habitati.

Okoljsko poročilo bo v javno razgrnitev šlo oktobra in bo osnova, da bi vlada na seji konec leta že lahko sprejela različico, po kateri bi obvoznica potekala. Sledil bo dokončni državni prostorski načrt, kar bo osnova za pridobitev gradbenega dovoljenja, je pojasnil Bogovič.

"S temi sodbami nimam težav"

Bogovič poudarja, da je bil današnji sestanek dogovorjen še pred Janševim kritičnim pismom stranki SLS nad delom ministra, domnevno prav zaradi zamud pri gradnji obvoznice. Kot pravi Bogovič, so bile rešitve na mizi že konec maja. Sicer pa je poudaril, da ni človek, ki bi se "oklepal stolčkov".

"Želim korektno in pošteno delati. Mislim, da sem v teh mesecih tako tudi deloval. Drugi pa so poklicani za to, da presodijo, ali je to delo dovolj dobro ali ne. Sam s temi sodbami nimam velikih težav," je povedal Bogovič.

Župan Škofljice Ivan Jordan je dodal, da zaradi dogovora ne bodo izvedli protestne zapore regijske ceste, napovedane za 3. september.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 5

  • 19:39 1. September 2012.

    kdo pa mu je šef?? mafijc??

  • 07:36 1. September 2012.

    Ko mi šef povem da sem nesposoben in mi predlaga odpoved, sam več ne želim delati pri njemu, kaj pa …

  • 07:20 1. September 2012.

    vsi so v isti stranki..da čim več vzamejo teb in men...samo malo so se ušteli..kravo ki daje mleko je treba …

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.