Bolnica, ki je pripotovala iz Afrike, ebole nima

Foto: Anže Petkovšek
Foto: Anže Petkovšek
Negativen tudi drugoi vzorec. Pacientka nima večvročine in odhaja domov.
Oglej si celoten članek

"Pri osebi, ki je hospitalizirana na Kliniki za infekcijske bolezni in vročinska stanja UKC Ljubljana zaradi suma na ebolo, smo iz Inštituta za mikrobiologijo Medicinske fakultete Univerze v Ljubljani danes dobili izvid vzorca, ki je negativen," so sporočili iz UKC Ljublajan.

Negativen že prvi test

Negativena je bila tudi prva laboratorijska analiza, ki so jo opravili v četrtek, vendra so morali, da bi bila diagnozta stoodstotn, laboratorijske teste ponoviti. Z današnjim rezultatom je tako sum na ebolo dokončno ovržen 

Bolnica danes že domov

Pri pacientki bodo v naslednjih dneh opravili še nekaj dodatnih laboratorijskih preiskav, vendar pa pacientka nima več vročine, se počuti dobro in danes odhaja domov. 

Bolnica so zaradi visoke vročine hospitalizirali v sredo, ker se je pred kratkim vrnila iz Zahodne Afrike, območja, kjer je virus ebole še ektiven. so po protokolih, ki veljajo, postavili sum na ebolo. 

dezurni@zurnal24.si

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.