Bolniki bodo "nadzirali" zdravnike

Foto: Žurnal24 (Foto: Istockphoto)
Bolniki bodo lahko od zdaj naprej prek spleta preverili, kateri zdravnik je specializiran za določeno področje in ali imajo veljavno licenco.
Oglej si celoten članek

Zdravniška zbornica Slovenije je na spletni strani www.zdravniskazbornica.si/iskalnik.asp objavila aplikacijo Javni iskalnik zdravnikov. Tu se lahko pacienti seznanijo o veljavnih licencah zdravnikov in njihovi specializaciji.

Iskalnik vsebuje podatke o imenu, priimku in področju veljavne licence za zdravnike, podatki o zaposlitvi pa so navedeni le za zdravnike, ki opravljajo zdravstvene storitve v javnih zavodih.

Na idejo o spletni aplikaciji so v zbornici prišli zaradi nenehnega povpraševanja medijev in posameznikov o veljavnosti licence posameznih zdravnikov. Tako pravi predsednica Gordana Živčec Kalan in dodaja, da je to najverjetneje edina tovrstna aplikacija v Evropi. Po njenih besedah bodo razmislili tudi o nadgradnji aplikacije, morda o kakovosti zdravnikov, vendar prej potrebujejo soglasje informacijske pooblaščenke. Aplikacija je sicer neposredno povezana z registrom zbornice in se ažurira dvakrat dnevno.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.