Slovenija
17 ogledov

Bolniki bodo "nadzirali" zdravnike

(Foto: Istockphoto) Žurnal24 main
Bolniki bodo lahko od zdaj naprej prek spleta preverili, kateri zdravnik je specializiran za določeno področje in ali imajo veljavno licenco.

Zdravniška zbornica Slovenije je na spletni strani www.zdravniskazbornica.si/iskalnik.asp objavila aplikacijo Javni iskalnik zdravnikov. Tu se lahko pacienti seznanijo o veljavnih licencah zdravnikov in njihovi specializaciji.

Iskalnik vsebuje podatke o imenu, priimku in področju veljavne licence za zdravnike, podatki o zaposlitvi pa so navedeni le za zdravnike, ki opravljajo zdravstvene storitve v javnih zavodih.

Na idejo o spletni aplikaciji so v zbornici prišli zaradi nenehnega povpraševanja medijev in posameznikov o veljavnosti licence posameznih zdravnikov. Tako pravi predsednica Gordana Živčec Kalan in dodaja, da je to najverjetneje edina tovrstna aplikacija v Evropi. Po njenih besedah bodo razmislili tudi o nadgradnji aplikacije, morda o kakovosti zdravnikov, vendar prej potrebujejo soglasje informacijske pooblaščenke. Aplikacija je sicer neposredno povezana z registrom zbornice in se ažurira dvakrat dnevno.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.