Bolniki in zaporniki se kuhajo

Foto: Žurnal24 Urad varuhinje opozarja, da previsoke temperature v prostorih ogrožajo zdravje l
Bolniki na intenzivni negi ležijo v sobah, kjer je več kot 28 stopinj Celzija, zaporniki se kuhajo pri skoraj 31 stopinjah. Takšne temperature sta namerila predstavnika varuhinje človekovih pravic.
Oglej si celoten članek

Od 12. do 14. ure včeraj popoldne sta predstavnika varuhinje človekovih pravic merila temperaturo v Zavodu za prestajanje kazni Ljubljana in Univerzitetnem kliničnem centru Ljubljana.

V ljubljanskih zaporih sta bila med 12. in 13. uro, ko je bilo zunaj 34,5 stopinje. Najvišjo temperaturo sta namerila v drugem nadstropju v eni zmed zaporniških sob in pisarni pravosodnih policistov, kjer je bilo 30,7 stopinje Celzija. Najnižja izmerjena temperatura je bila 29,4 stopinje Celzija.

V UKC Ljubljana sta predstavnika varuhinje merila med 13. in 14. uro, ko je bilo zunaj 35,6 stopinje Celzija. "Najhladneje" je bilo v eni izmed sob na intenzivni negi, in sicer 28,2 stopinje. Najvišja izmerjena temperatura v bolnišnici pa je bila 29,9 stopinje.

Končna ugotovitev tako je, da se kuhajo tako bolniki in zaporniki kot tudi zaposleni v obeh ustanovah.

"Varuh je vodstva oziroma odgovorne že v preteklih letih opozarjal, da previsoke temperature v zaprtih prostorih ogrožajo zdravje ljudi, zato bo na to problematiko opozoril tudi pristojne inšpekcijske oziroma nadzorne organe," so sporočili iz urada varuhinje.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.