Bombo bodo uničili danes

Foto: Žurnal24 Robert Vute, vodja intervencije. (Foto: Žurnal24)
V soboto zjutraj so gradbeni delavci, ki sanirajo posledice plazu pri Gaju nad Mariborom, odkrili eksplozivno telo.
Oglej si celoten članek

Kot so sporočili z Uprave RS za zaščito in reševanje, naj bi šlo za 500-kilogramsko letalsko bombo iz druge svetovne vojne. Na kraj dogodka so odšli ekipa za odkrivanje, zavarovanje in identifikacijo neeksplodiranih ubojnih sredstev, policija ter predstavniki civilne zaščite. “Takoj smo zavarovali kraj dogodka in začeli intervencijo,” je za Žurnal24 pojasnil Robert Vute, vodja intervencije iz mariborske civilne zaščite.

Ker so v bližini najdbe hiše, so stanovalce prosili, naj v času umika bombe svoje hiše zapustijo. “To ni bila evakuacija, ampak so za dve ali tri ure zapustili svoja bivališča. Sami so se tudi dogovorili, kam se bodo umaknili,” je dodal Vute. Bombo bodo razstrelili danes okoli 12. ure, in sicer na primernem mestu, kjer ne bo nihče ogrožen. “Tudi za čas razstrelitve smo se dogovorili, da se bodo bližnji stanovalci umaknili,” je dejal vodja intervencije. Po do zdaj zbranih podatkih naj bi šlo za letalsko bombo, ki jo je najbrž odvrglo letalo ob koncu druge svetovne vojne.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.