Slovenija
34 ogledov

Bombo bodo uničili danes

Robert Vute, vodja intervencije. (Foto: Žurnal24) Žurnal24 main
V soboto zjutraj so gradbeni delavci, ki sanirajo posledice plazu pri Gaju nad Mariborom, odkrili eksplozivno telo.

Kot so sporočili z Uprave RS za zaščito in reševanje, naj bi šlo za 500-kilogramsko letalsko bombo iz druge svetovne vojne. Na kraj dogodka so odšli ekipa za odkrivanje, zavarovanje in identifikacijo neeksplodiranih ubojnih sredstev, policija ter predstavniki civilne zaščite. “Takoj smo zavarovali kraj dogodka in začeli intervencijo,” je za Žurnal24 pojasnil Robert Vute, vodja intervencije iz mariborske civilne zaščite.

Ker so v bližini najdbe hiše, so stanovalce prosili, naj v času umika bombe svoje hiše zapustijo. “To ni bila evakuacija, ampak so za dve ali tri ure zapustili svoja bivališča. Sami so se tudi dogovorili, kam se bodo umaknili,” je dodal Vute. Bombo bodo razstrelili danes okoli 12. ure, in sicer na primernem mestu, kjer ne bo nihče ogrožen. “Tudi za čas razstrelitve smo se dogovorili, da se bodo bližnji stanovalci umaknili,” je dejal vodja intervencije. Po do zdaj zbranih podatkih naj bi šlo za letalsko bombo, ki jo je najbrž odvrglo letalo ob koncu druge svetovne vojne.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.