Bomo dobili nov praznik?

Foto: Žurnal24 (Foto: BOBO)
Vlada ne nasprotuje predlogu skupine poslancev o spremembi zakona o praznikih in dela prostih dneh, ki 8. junij določa za dan Primoža Trubarja.
Oglej si celoten članek

Vztrajajo pa pri jasnejši določitvi razmerja med dnevom reformacije in novim praznikom, dosledni razvrstitvi obeh v dolgoročno sistematizacijo državnih proslav in prikazu vseh morebitnih finančnih posledic.

Predlog za izredno sejo
Vlada je na seji za tretje branje v DZ pripravila novelo zakona o integriteti in preprečevanju korupcije. Hkrati poslancem predlaga, naj zakon obravnava na izredni seji, saj bi lahko v nasprotnem primeru nastali nepotrebni zapleti glede postopkov imenovanja komisije za preprečevanje korupcije.

Zelena luč za novo agencijo
Ministri pa so prižgali zeleno luč za predlog zakona o javni agenciji za javno naročanje, katere naloga bo po besedah ministrice za javno upravo Irme Pavlinič Krebs izvajati skupno javno naročanje za vse organe državne uprave. S tem naj bi zagotovili predvsem cenejše nabave blaga in storitev.

Proti nasilju v družini
Minister za delo, družino in socialne zadeve Ivan Svetlik pa je po seji vlade dejal, da naj bi akcijski načrt za preprečevanje nasilja v družini 2010−2011, ki ga je danes sprejela vlada, med drugim pripomogel tudi k ozaveščanju. Celotno prebivalstvo naj dojame pomen nenasilja, je poudaril.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.