Slovenija
10 ogledov

Bomo dobili nov praznik?

(Foto: BOBO) Žurnal24 main
Vlada ne nasprotuje predlogu skupine poslancev o spremembi zakona o praznikih in dela prostih dneh, ki 8. junij določa za dan Primoža Trubarja.

Vztrajajo pa pri jasnejši določitvi razmerja med dnevom reformacije in novim praznikom, dosledni razvrstitvi obeh v dolgoročno sistematizacijo državnih proslav in prikazu vseh morebitnih finančnih posledic.

Predlog za izredno sejo
Vlada je na seji za tretje branje v DZ pripravila novelo zakona o integriteti in preprečevanju korupcije. Hkrati poslancem predlaga, naj zakon obravnava na izredni seji, saj bi lahko v nasprotnem primeru nastali nepotrebni zapleti glede postopkov imenovanja komisije za preprečevanje korupcije.

Zelena luč za novo agencijo
Ministri pa so prižgali zeleno luč za predlog zakona o javni agenciji za javno naročanje, katere naloga bo po besedah ministrice za javno upravo Irme Pavlinič Krebs izvajati skupno javno naročanje za vse organe državne uprave. S tem naj bi zagotovili predvsem cenejše nabave blaga in storitev.

Proti nasilju v družini
Minister za delo, družino in socialne zadeve Ivan Svetlik pa je po seji vlade dejal, da naj bi akcijski načrt za preprečevanje nasilja v družini 2010−2011, ki ga je danes sprejela vlada, med drugim pripomogel tudi k ozaveščanju. Celotno prebivalstvo naj dojame pomen nenasilja, je poudaril.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.