Borut Pahor zaradi slabega vremena šest ur v avtu

Foto: Saša Despot
Foto: Saša Despot
Predsednik bi moral danes poleteti na uradni obisk v Nemčijo in to s Pipistrelovim letalom. Zaradi slabega vremena je ostal na tleh in na obisk odpotoval z avtom.
Oglej si celoten članek

Predsednik Borut Pahor se je na uradni obisk v nemški zvezni deželi Baden-Würtemberg in Bavarska odpravil že danes z avtomobilom. Nameraval je sicer odpotovati s Pipistrelovim hibridnim letalom, a je moral te načrte zaradi slabih vremenskih napovedi odpovedati, so sporočili iz predsednikovega urada.

Obisk v Nemčiji, ki ga Pahor uradno začenja jutri, bo posvečen spodbujanju zelenih tehnologij in v tej luči je nameraval slovenski predsednik tudi potovati - iz Ljubljane v Stuttgart s hibridnim Pipistrelovim letalom, nato pa med obiskom tudi s hibridnimi oz. električnimi vozili. Na ta način bi slovenski predsednik potoval "brez ogljičnega odtisa".

Načrte je prekrižalo vreme, zato se je predsednik Pahor na pot podal v avtomobilu; do Stuttgarta naj bi potreboval dobrih šest ur. Če so proti Nemčiji vendarle poslali Pipistrelovo letalo – sicer brez predsedniške navzočnosti – ne vemo, Ivo Boscarol na telefonu ni dosegljiv.

Z delegacijo

Jutrišnji uradni program Pahor začenja na sedežu Mercedesa, kjer se bo sestal z vodstvom tega avtomobilskega velikana. Nato se bo sestal še z vodstvom podjetja Mahle, ki je v Sloveniji kupilo Letriko.

Na obisku ga bodo spremljali predstavniki izbranih slovenskih podjetij in predsednik bo popoldne odprl tudi poslovno konferenco, ki bo namenjena predstavitvi slovenskih podjetij v pomembnih nemških koncernih, s katerimi Slovenija že veliko sodeluje.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 5

  • 15:30 17. Junij 2015.

    Pa kaj če je bil 6 ur v avtomobilu saj tako ni nobene koristi od njega.Doma naj bo in naj …

  • 14:59 16. Junij 2015.

    To ni koncern Mercedesa, to je eno od baz ZDA

  • 14:12 16. Junij 2015.

    Miška mala, to mi deli

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.