Slovenija
83 ogledov

Borut Pahor zaradi slabega vremena šest ur v avtu

vojaška vaja Saša Despot
Predsednik bi moral danes poleteti na uradni obisk v Nemčijo in to s Pipistrelovim letalom. Zaradi slabega vremena je ostal na tleh in na obisk odpotoval z avtom.

Predsednik Borut Pahor se je na uradni obisk v nemški zvezni deželi Baden-Würtemberg in Bavarska odpravil že danes z avtomobilom. Nameraval je sicer odpotovati s Pipistrelovim hibridnim letalom, a je moral te načrte zaradi slabih vremenskih napovedi odpovedati, so sporočili iz predsednikovega urada.

Obisk v Nemčiji, ki ga Pahor uradno začenja jutri, bo posvečen spodbujanju zelenih tehnologij in v tej luči je nameraval slovenski predsednik tudi potovati - iz Ljubljane v Stuttgart s hibridnim Pipistrelovim letalom, nato pa med obiskom tudi s hibridnimi oz. električnimi vozili. Na ta način bi slovenski predsednik potoval "brez ogljičnega odtisa".

Načrte je prekrižalo vreme, zato se je predsednik Pahor na pot podal v avtomobilu; do Stuttgarta naj bi potreboval dobrih šest ur. Če so proti Nemčiji vendarle poslali Pipistrelovo letalo – sicer brez predsedniške navzočnosti – ne vemo, Ivo Boscarol na telefonu ni dosegljiv.

Z delegacijo

Jutrišnji uradni program Pahor začenja na sedežu Mercedesa, kjer se bo sestal z vodstvom tega avtomobilskega velikana. Nato se bo sestal še z vodstvom podjetja Mahle, ki je v Sloveniji kupilo Letriko.

Na obisku ga bodo spremljali predstavniki izbranih slovenskih podjetij in predsednik bo popoldne odprl tudi poslovno konferenco, ki bo namenjena predstavitvi slovenskih podjetij v pomembnih nemških koncernih, s katerimi Slovenija že veliko sodeluje.

Komentarjev 5
  • Dusan Kokalj 15:30 17.junij 2015.

    Pa kaj če je bil 6 ur v avtomobilu saj tako ni nobene koristi od njega.Doma naj bo in naj se pobriga za obubožano rajo.

  • dragec 14:59 16.junij 2015.

    To ni koncern Mercedesa, to je eno od baz ZDA

  • dragec 14:12 16.junij 2015.

    Miška mala, to mi deli