Bosna in Hercegovina v nevarnosti zaradi morebitnih napadov?

Foto: EPA
Foto: EPA
Bosansko hercegovski minister, sicer dolgoletni uslužbenec jugoslovanske obveščevalne službe Sredoje Nović meni, da BiH grozijo teroristični napadi. V Nemčiji medtem danes nove preiskave potencialnih teroristov.
Oglej si celoten članek

Sredoje Nović je prepričan, da ima Bosna in Hercegovina v samem državnem političnem vrhu ljudi, ki podpirajo terorizem. "V političnih strukturah BiH se je dobro pozicionirala skupina ljudi, ki ne le da terorizem podpirajo, pač pa so tudi sami vključeni v strukture potencialnih teroristov," je nekdanji uslužbenec jugoslovanske obveščevalne službe povedal za časopis Press RS. Dodal je, da ima BiH že kakih pet let informacije o takšnih prizadevanjih znotraj svoje politike, vendar da nihče ni storil nihčesar.

"Številna opozorila, med drugim tudi s strani naše obveščevalne službe, da v državi biva okrog 3 tisoč potencialnih teroristov, nakazuje na to, da je Bosna sod smodnika, kar se tiče terorizma. Bojim se, da se bo država morala kmalu soočiti z zelo resnimi težavami okrog tega," je izpostavil Nović.

Nove preiskave v Nemčiji

Nemška policija je medtem danes izvedla nove preiskave stanovanj domnevnih islamistov.

Hišne preiskave je nemška policija izvedla na 13 naslovih v Berlinu, Brandenburgu in Tiringiji. V akciji je sodelovalo okrog 200 policistov, ki so iskali kakršnekoli dokaze za povezavo preiskovanih osumljencev z islamisti v Siriji. V današnji akciji niso priprli nikogar.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 2

  • 17:59 20. Januar 2015.

    Mirko, kje je Slavko ? <br />Aja išče metek !

  • 16:14 20. Januar 2015.

    Nović ?! Bivši srbski udbovec v Bosni. Stara udba se hoče vrnit na sceno skozi široko odprta vrata. Svojo vrnitev …

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.