Slovenija
36 ogledov

Bosna in Hercegovina v nevarnosti zaradi morebitnih napadov?

Policija išče morilca EPA
Bosansko hercegovski minister, sicer dolgoletni uslužbenec jugoslovanske obveščevalne službe Sredoje Nović meni, da BiH grozijo teroristični napadi. V Nemčiji medtem danes nove preiskave potencialnih teroristov.

Sredoje Nović je prepričan, da ima Bosna in Hercegovina v samem državnem političnem vrhu ljudi, ki podpirajo terorizem. "V političnih strukturah BiH se je dobro pozicionirala skupina ljudi, ki ne le da terorizem podpirajo, pač pa so tudi sami vključeni v strukture potencialnih teroristov," je nekdanji uslužbenec jugoslovanske obveščevalne službe povedal za časopis Press RS. Dodal je, da ima BiH že kakih pet let informacije o takšnih prizadevanjih znotraj svoje politike, vendar da nihče ni storil nihčesar.

"Številna opozorila, med drugim tudi s strani naše obveščevalne službe, da v državi biva okrog 3 tisoč potencialnih teroristov, nakazuje na to, da je Bosna sod smodnika, kar se tiče terorizma. Bojim se, da se bo država morala kmalu soočiti z zelo resnimi težavami okrog tega," je izpostavil Nović.

Nove preiskave v Nemčiji

Nemška policija je medtem danes izvedla nove preiskave stanovanj domnevnih islamistov.

Hišne preiskave je nemška policija izvedla na 13 naslovih v Berlinu, Brandenburgu in Tiringiji. V akciji je sodelovalo okrog 200 policistov, ki so iskali kakršnekoli dokaze za povezavo preiskovanih osumljencev z islamisti v Siriji. V današnji akciji niso priprli nikogar.

Komentarjev 2
  • Papaja Popi 17:59 20.januar 2015.

    Mirko, kje je Slavko ? Aja išče metek !

  • mirko 16:14 20.januar 2015.

    Nović ?! Bivši srbski udbovec v Bosni. Stara udba se hoče vrnit na sceno skozi široko odprta vrata. Svojo vrnitev bodo opravičevali z nevarnostjo terorizma. S tem bodo lahko zopet v polni meri zajahali oblast in zapirali svoje politične nasprotnike. ...prikaži veče. V Sloveniji se nam tega ni treba bati, ker so že na oblasti in zapirajo svoje politične nasprotnike.