Botri za boljše življenje

Foto: iStockphoto
Foto: iStockphoto
Slovenci z mesečnim prispevkom pomagali že skoraj 150 otrokom.
Oglej si celoten članek

“Alenka je petošolka. Starša ji nista zmogla omogočiti obšolske dejavnosti. Botrček ji je omogočil nakup šolskih potrebščin ter vključitev v šolo v naravi in druge dejavnosti,” nam je povedala Anita Ogulin iz zveze prijateljev mladine. “Prav vsak otrok ima svojo zgodbo, ki s pomočjo botrov postaja mnogo lepša, kakovostnejša in učinkovitejša. In je sila sporočilna: mar mi je zate in za tvojo prihodnost,” je dodala.

Podpora tudi od blizu

Če se boste odločili za botrstvo, lahko posvojite točno določenega otroka. “Botrček izve za njegovo ime, varovanec pa ne ve, kdo je boter. Če pa ta želi stik z otrokom ali njegovimi starši oziroma skrbniki, mu to omogočimo. Kar nekaj botrov se je odločilo tudi za neposredne povezave, ki so se razvile v neposreden odnos in podporo posameznikom,” pravi Ogulinova.

Sredstva za razvoj talentov

Povedala je, da sredstva v večini namenjajo za plačilo obšolskih dejavnosti (šole v naravi, izletov, ekskurzij, interesnih dejavnosti), kar otrokom predstavlja razvoj talentov. “V veliko primerih pa gre za plačilo dietne in šolske prehrane, zdravstvenih storitev, ki so plačljive, nakup zdravil in podobno,” je sklenila.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.