Slovenija
13 ogledov

Botri za boljše življenje

Botrstvo načeloma traja eno leto, lahko pa postane trajno. iStockphoto
Slovenci z mesečnim prispevkom pomagali že skoraj 150 otrokom.

“Alenka je petošolka. Starša ji nista zmogla omogočiti obšolske dejavnosti. Botrček ji je omogočil nakup šolskih potrebščin ter vključitev v šolo v naravi in druge dejavnosti,” nam je povedala Anita Ogulin iz zveze prijateljev mladine. “Prav vsak otrok ima svojo zgodbo, ki s pomočjo botrov postaja mnogo lepša, kakovostnejša in učinkovitejša. In je sila sporočilna: mar mi je zate in za tvojo prihodnost,” je dodala.

Podpora tudi od blizu

Če se boste odločili za botrstvo, lahko posvojite točno določenega otroka. “Botrček izve za njegovo ime, varovanec pa ne ve, kdo je boter. Če pa ta želi stik z otrokom ali njegovimi starši oziroma skrbniki, mu to omogočimo. Kar nekaj botrov se je odločilo tudi za neposredne povezave, ki so se razvile v neposreden odnos in podporo posameznikom,” pravi Ogulinova.

Sredstva za razvoj talentov

Povedala je, da sredstva v večini namenjajo za plačilo obšolskih dejavnosti (šole v naravi, izletov, ekskurzij, interesnih dejavnosti), kar otrokom predstavlja razvoj talentov. “V veliko primerih pa gre za plačilo dietne in šolske prehrane, zdravstvenih storitev, ki so plačljive, nakup zdravil in podobno,” je sklenila.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.