Boxmark tudi uradno prevzema posle

Foto: Žurnal24 (Foto: Nino Verdnik)
Prvi delavci podjetja Prevent bodo lahko že v ponedeljek spet začeli z delom. Boxmark Leather je namreč danes tudi uradno postal najemnik proizvodnih prostorov v Slovenj Gradcu in Radljah ob Dravi.
Oglej si celoten članek

Direktor podjetja Boxmark Leather Marjan Trobiš je s stečajnima upraviteljema Preventovih družb Borisom Kastivnikom in Grego Ermanom podpisal pogodbo o šestmesečnem najemu proizvodno-skladiščnih prostorov z opremo v Slovenj Gradcu in Radljah ob Dravi. Prve delavce bo Boxmark zaposlil že v ponedeljek, je povedal Trobiš.

Na lokaciji v Slovenj Gradcu bodo tako predvidoma v sredo že zagnali proizvodnjo in do konca tedna zaposlili predvidoma okoli 150 šivilj, kasneje pa se bo to število postopno dvigovalo, je povedal Trobiš.

V nadaljnjem postopku bo Boxmark proizvodnjo, ko bodo za to izpolnjeni pogoji, preselil v zdaj opuščene prostore v Radljah ob Dravi, saj se zanima tudi za nakup tamkajšnjih prostorov in opreme.

Trobiš glede na sedanji obseg naročil predvideva, da bo v Radljah dela za od pet do osem let, enako velja tudi za lokacijo na Mirni, medtem ko slovenjgraška lokacija ostaja kratkoročna rešitev.

Najemna pogodba je sklenjena za pol leta z možnostjo podaljšanja in s predkupno pravico najemnika. Boxmark bo za najem obeh lokacij odštel mesečno 26.000 evrov, ki bo vplačana v stečajno maso podjetij Prevent Global in Prevent avtomobilski deli, ki sta v stečaju od 9. avgusta letos.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.