Slovenija
28 ogledov

Boxmark tudi uradno prevzema posle

(Foto: Nino Verdnik) Žurnal24 main
Prvi delavci podjetja Prevent bodo lahko že v ponedeljek spet začeli z delom. Boxmark Leather je namreč danes tudi uradno postal najemnik proizvodnih prostorov v Slovenj Gradcu in Radljah ob Dravi.

Direktor podjetja Boxmark Leather Marjan Trobiš je s stečajnima upraviteljema Preventovih družb Borisom Kastivnikom in Grego Ermanom podpisal pogodbo o šestmesečnem najemu proizvodno-skladiščnih prostorov z opremo v Slovenj Gradcu in Radljah ob Dravi. Prve delavce bo Boxmark zaposlil že v ponedeljek, je povedal Trobiš.

Na lokaciji v Slovenj Gradcu bodo tako predvidoma v sredo že zagnali proizvodnjo in do konca tedna zaposlili predvidoma okoli 150 šivilj, kasneje pa se bo to število postopno dvigovalo, je povedal Trobiš.

V nadaljnjem postopku bo Boxmark proizvodnjo, ko bodo za to izpolnjeni pogoji, preselil v zdaj opuščene prostore v Radljah ob Dravi, saj se zanima tudi za nakup tamkajšnjih prostorov in opreme.

Trobiš glede na sedanji obseg naročil predvideva, da bo v Radljah dela za od pet do osem let, enako velja tudi za lokacijo na Mirni, medtem ko slovenjgraška lokacija ostaja kratkoročna rešitev.

Najemna pogodba je sklenjena za pol leta z možnostjo podaljšanja in s predkupno pravico najemnika. Boxmark bo za najem obeh lokacij odštel mesečno 26.000 evrov, ki bo vplačana v stečajno maso podjetij Prevent Global in Prevent avtomobilski deli, ki sta v stečaju od 9. avgusta letos.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.