Bralka: Merkur ne vrača denarja za bone za polet z balonom

Foto: Balonarskicenter.si
Foto: Balonarskicenter.si
Na nas se je obrnila bralka, ki je želela vrniti bon za polet z balonom, ki je bil kupljen v Merkurju, kjer pa denarja niso hoteli vrniti. Iz Merkurja sporočili, da nikomur niso rekli, da denarja ne bodo vračali.
Oglej si celoten članek

"Poklicala sem v Merkurjevo trgovino v BTC, kjer pa so me napotili na upravo Merkurja v Kranju. Tam so dejali, da denarja ne bodo vračali, kot piše v medijih. Posvetovali so se s svojim odvetnikom, ki jim je svetoval, naj počakajo. Vsak lahko izkoristi bon, kadar ga pač bo, če pa mine veljavnost bona, se pa s tem ne bodo ukvarjali," nam je povedala bralka, ki je želela vrniti bon za balonarski pole, saj se mu kmalu izteče veljavnost.

"S sodelavko sva bon dobili že pred tremi leti, v zadnjem letu sva intenzivno iskali možnosti za polet, vendar so ga pogosto odpovedali, nato so sledili dopusti, zdaj je v veljavi prepoved," je še dodala bralka.

Še iščejo rešitev

"Ne drži, da nas celotno dogajanje ne zanima, prav nasprotno – še kako nas zanima. Zato v zadnjem času aktivno preučujemo situacijo in možnosti ter spremljamo tudi vsakodnevne ukrepe na tem področju," pa je navedbe bralke zavrnila Katja Kozina, predstavnica za odnose z javnostmi pri Merkurju. Pojasnila je še, da nikomur niso rekli, da denarja ne bo dobil nazaj, še vedno pa iščejo rešitve za situacijo, ki se spreminja.

Vsi, ki imajo bone, pa se lahko obrnejo neposredno na Merkur.

ZPS: dolžni so vrniti celotno kupnino

Na Zvezi potrošnikov Slovenije (ZPS) so nam povedali, da so prejeli več vprašanj potrošnikov, ki imajo težave z vračilom kupnine, bodisi ker neunovčenega bona zaradi prepovedi letov ne morejo ali pa zaradi nesreče nočejo izkoristiti.

Kot so pojasnili na ZPS imajo potrošniki zaradi nastale situacije pravico, da "od pogodbe za polet z balonom odstopijo in zahtevajo vračilo celotne kupnine. Kupnino je dolžno vrniti tisto podjetje, ki je prodalo bone ali karte za polet."

Ponudnik potrošniku sicer lahko predlaga podaljšanje veljavnosti bona, vendar se mora potrošnik s tem strinjati.

Za zdaj vsi ostajajo na tleh

Kar nekaj udeležencev nedavne hude balonarske nesreče na Igu, v kateri so umrli štirje ljudje, je kasneje povedalo, da je bil polet z bonom darilo.

Za zdaj vsi navdušenci ostajajo na trdnih tleh, saj še naprej velja prepoved komercialnega zračnega prevoza s toplozračnim ali plinskimi baloni. Uvodno poročilo o nesreči je potrdilo ugibanja, da je bil pilot brez zdravstvenega dovoljenja zaradi težav z vidom. Nesreči pa je botroval veter.


Obišči žurnal24.si

Komentarjev 7

  • 02:48 6. September 2012.

    Merkur vrača denar samo ko groziš z inšpekcijo.Sodelavka je kupila eno tendo, ki je bila pokvarjena. Druge niso imeli za …

  • 17:31 5. September 2012.

    "Ne drži, da nas celotno dogajanje ne zanima, prav nasprotno – še kako nas zanima. Zato v zadnjem času aktivno …

  • 16:41 5. September 2012.

    to sploh ni res,jaz sem poklico v merkur velenje dali so mi številko v naklem in smo se vse dogovorili

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.